Vystoupal na pódium Městského divadla v Novém Boru až v samém závěru bezmála dvouhodinového večera, a přesto celý večer ovládl. Kanoista Michal Šrámek se stal ve čtvrtek nejlepším sportovcem Českolipska za uplynulý rok.

Hned po slavnostní fanfáře a předání cen musel moderátorovi večera Radku Šilhanovi vysvětlovat, jak se vlastně jezdí sprint na divoké vodě a co z toho má. „Jsem specialista na sprint. Dlouhé tratě mě ani moc nebaví," přiznal vítěz a upřesnil, že na mistrovství světa trvala jeho stříbrná jízda, která ho zřejmě vynesla do čela sportovců Českolipska, pouhých 45 vteřin.

Teď sice vládne Českolipsku, ale v Novém Boru také přiznal, že optimální podmínky tady opravdu nemá. „Trénuju mezi Stružnicí a Českou Lípou a je to strašná nuda. Ani pořádná peřej tam není," řekl zklamaně.

Smutno ale v Novém Boru ve čtvrtek rozhodně nebylo, zaplněné divadlo během večera několikrát vyprsklo smíchy. Postaral se o to mimo jiné mladý biker Jakub Benda ze Stráže pod Ralskem, který k volným kalhotám zvolil hodně volné sako a dlouhá vlnitá „jágrovská" kštice mu vylézala z kšiltovky a padala až na ramena. „Závodníka ve freestylu poznáte na první pohled," glosoval Kubův příchod na pódium moderátor.

 Ze druhého místa mezi mládeží se při své premiérové účasti v anketě radoval biker Jakub Benda ze Stráže.„Když vidíte ve městě nějakýho blázna, jak jede na malým dětským kole, tak na tom já skáču," vysvětloval pak Jakub, mimochodem druhý nejlepší v kategorii mládež, v čem to vlastně závodí.

Titul pro nejlepší mládežnický kolektiv si z Nového Boru odvezl tým SSK Manušice, sdružující nejlepší mladé ostrostřelce ze široka daleka, kluky i holky. Na pódiu se střelci domluvili, že jejich „kapitánem", který za ně bude mluvit, je mladý střelec Petr Cejpa.

„On to neví, ale zjistil to teď, že je kapitán?," divil se moderátor Šilhan. A hned se Petra zeptal: „Jste opravdu kapitán?" Opravdu jo, Petr to potvrdil pohotovou odpovědí: „Čerstvě zvolený." Když pak později stoupal na jeviště ještě jednou, pro individuální cenu, moderátor místo výčtu Petrových úspěchů odstartoval vizitku mladého střelce slovy: „Petr Cejpa, už asi čtyřicet pět minut kapitán mládežnického celku Manušic…"

Byl to po roce zase prima sportovní večer.

Další triumf do své sbírky v historii ankety získalo bezkonkurenční mládežnické družstvo sportovních střelců SSK Manušice.