Na jaké novinky se mohou účastníci, kterých se jich v loňském roce postavilo na start v počtu 136, těšit letos? Na to odpovídá ředitel závodu Jaroslav Frei: „Jsou navýšeny finanční prémie, a to 2000 korun pro vítěze, 1500 pro závodníka na druhém místě a jeden tisíc obdrží třetí jezdec celkového pořadí. Dále připravujeme občerstvení zdarma pro všechny," řekl Deníku ředitel tohoto oblíbeného podniku.

Novinkou je závod dětí ve věku 5 10 let na 1 km (od 9.30). Ostatní děti, kterým ještě nebylo 15 let, mohou absolvovat vyjížďku s rodiči. „Těšíme se na účast a Českolipskému deníku děkujeme za spolupráci. Rád bych touto cestou také poděkoval všem partnerům a organizátorům a všem zúčastněným přeji krásné počasí," zdůraznil Jaroslav Frei.

Připomeňme, že prezentace se uskuteční v areálu mimoňských kasáren od 7.30 do 9 hodin. Hlavní závod MTB (horská kola), který má měřený úsek o délce přes 50 km, povede z Mimoně na Brennou, stočí se kolem Provodína a Starých Splavů přes Pecopalu, Hradčany, Boreček a odtud zpět do Mimoně. Druhou akcí je zmiňovaná 25 km dlouhá, ale pohodová vyjížďka spojená s obědem.