Tento velice prestižní turnaj hostil ve dvou dnech na 1400 bojovníků ze všech koutů Evropy a pravidelně se ho zúčastňují judistické velmoci z Ruska, Ukrajiny, Francie, Velké Británie, Německa, Polska, ale také z Izraele. Celkem se zde představilo na 30 států.

SK JUDO Nový Bor reprezentovalo 6 svěřenců ve složení Roman Holec, Jan Havlíček, Antonín Drábek, Tomáš Svoboda, Johanka Zimlová a Kristýna Jiroušová.

Obrovskou radost trenérům udělala zejména ta skutečnost, že hned čtyři jejich svěřenci zasáhli do závěrečných bojů o medaile.

Ve váhové kategorii do 30 kg měli Novoborští hned dva zástupce. Senzační zlatou medaili vybojoval Antonín Drábek, který až na finálové klání ukončil všechna svá utkání před limitem.

Jen velmi těsně unikla bronzová medaile Janu Havlíčkovi, který prohrál zápas o cenný kov nejtěsnějším rozdílem na shido (trest). Jeho 5. místo na takovém turnaji je také velkým úspěchem.

Ve váhové kategorii do 28 kg vybojovala stříbrnou medaili Johanka Zimlová, která podlehla soupeřce ve finále také velmi těsným rozdílem na 2 shida.

V kat. do 44 kg zkompletovala medailovou sbírku Kristýna Jiroušová, která v boji o bronz nedala své soupeřce šanci a zápas ukončila před limitem.

Dělené 9. místo obsadil po jedné výhře a dvou prohrách Tomáš Svoboda v kat. do 27 kg.

Ve váhové kategorii do 50 kg se tentokrát nedařilo Romanu Holcovi, který se po dvou prohrách s turnajem rozloučil. Měl ale rozhodně na víc, reputaci si může napravit hned tento víkend na Českém poháru v Chomutově, kterého se zúčastní i jeho oddílová kolegyně Kristýna Jiroušová.

V neděli budou startovat spolu s ostatními kamarády z oddílu na Super lize v polské Olesnici.

Jakub Holer