Prvnímu týmu Mapy se totiž dlouhodobě nedaří a čím dál více mu hrozí sestup z divize. Po čtyřech porážkách v řadě má na svém kontě 12 bodů (po odečtení 3 bodů za nedohrané utkání s Třebusicemi), což znamená jediné – poslední místo se ztrátou jednoho bodu na SKP Kolín.

Opory mužstva odcházejí jinam

„Obávám se, že už se nezachráníme,“ říká k neutěšené situaci prezident klubu Petr Čech.

Vedle průběžného umístění v tabulce ho ke chmurným představám vedou i neustálé trable se sestavou. Po Milanu Bláhovi totiž odchází do Slávie Liberec další opora a nejlepší střelec Mapy Lukáš Kubeš. „Chce si zahrát druhou ligu, právě dojednáváme jeho angažmá,“ říká Čech a zklamaně dodává: „Přijde mi, že když se potápíme, tak všichni odcházejí…“

Posily přestaly chodit na zápasy

Mapě příliš nepomáhají ani nové posily, od kterých si slibovala, že jí z krize pomohou. „Sehnali jsme nové hráče, ale ti přestali po třech čtyřech zápasech chodit,“ hodnotí nové akvizice Čech. Na mysli má například Satrapu, Kazana, Seidla, Jeřábka a další, kteří se do zápasů nikterak nehrnou.

Ani v pátečním utkání proti prvním Teplicím nebyla Mapa kompletní. Chyběli hned čtyři klíčoví hráči: Suněk, Kubeš, Slipčenko a Moučka. „Bojovali jsme, co to šlo, ale Teplice byly jednoznačně lepší. Ve svém kádru mají samé mladé kluky a ti jezdili jak pily,“ vzpomíná Petr Čech na utkání, do kterého musel také nastoupit a vytrpět si tak krutou prohru 0:11.

O záchranu bude Mapa bojovat ještě v pěti zbývajících kolech. K příštímu zápasu se přesune do Slaného, kam by měla jet přece jen silnější. Chybět by neměl ani Petr Moučka, který poslední dobou, vlivem odstěhování se do Prahy, zápasy také nestíhá.