Pojedenácté v historii opanovala prestižní anketu Nejúspěšnější sportovec okresu českolipská plavkyně Petra Chocová! Něco podobného se v této anketě, která se na našem regionu vyhlašuje již od roku 1975, dosud nikomu nepodařilo.

„Moc děkuji všem, kteří pro mě hlasovali," uvedla včera večer v Městském divadle v Novém Boru 29letá česká reprezentantka a rekordmanka ČR. Ta, stejně jako v loňském roce, získala také další prestižní cenu: Sportovní Hvězda Deníku, o které rozhodli svými hlasy výhradně čtenáři Českolipského deníku, kteří do redakce zaslali celkem 649 hlasovacích kupónů!

Cíl? Rio

Na otázku, jaké jsou její hlavní cíle pro letošní sezonu, Petra Chocová odvětila: „Cíle mám jasně dané, a to probojovat se na Olympijské hry do Brazílie a tam podat co nejlepší výkony a výsledky."

Na druhém místě v kategorii Jednotlivci dospělí skončil loňský vítěz, Michal Šrámek (SK Kanoistika Česká Lípa), třetí příčku obsadil novoborský šachista David Navara.

Mezi mládežníky se z první příčky radovala karatistka českolipského klubu Sport Relax Barbora Znamenáčková.Mezi mládežníky se z první příčky radovala karatistka českolipského klubu Sport Relax Barbora Znamenáčková, dcera šéftrenéra oddílu Pavla Znamenáčka. „Mám velkou radost, samozřejmě," usmívala se sympatická sportovkyně, na jejíž umístění byl právem hrdý i její tatínek Pavel. „Ocenění každého mého svěřence v této anketě je i pro mě velkou odměnou za dobře odvedenou práci, kterou v oddíle už dlouhých 21 let odvádíme," přiznal Pavel Znamenáček.

Mezi Kolektivy dospělých triumfovali extraligoví šachisté, mistři ČR, 1. Novoborského ŠK. „Jsme hrdí, že jsme se v posledních třech sezonách zařadili do hlavní skupiny nejsilnějších klubů Evropy," prohlásil Petr Boleslav, manažer 1. Novoborského ŠK, jenž dodal: „Loňský rok byl pro nás mimořádně úspěšný. Obhájili jsme titul v Extralize, udrželi v náročné konkurenci první ligu s B-týmem a mládežníci úspěšně váleli na mistrovstvích Čech."

Také v kolektivech mládeže obsadil první místo další novoborský oddíl: OK Jiskra, jehož šéftrenér Petr Karvánek získal, byť kvůli nemoci bez své přítomnosti, ocenění za 3. místo v kategorii Trenér roku. Zde vyhrál Tomáš Choc (PK Česká Lípa).

Druhá příčka mezi trenéry patří uznávanému kouči manušických střelců Karlu Brabcovi. Jeho dcera, Aneta Brabcová, opět kralovala v kategorii Krajánek roku za střelecký klub SKP Rapid Plzeň, kde již několik sezon velmi úspěšně působí a je reprezentantkou ČR.

Součástí slavnostního večera byla vyhlášena a udělena Cena Josefa Masopusta, legendárního fotbalisty. Jejím držitelem se stal Karel Machač, šéftrenér a manažer fotbalové mládeže Arsenalu Česká Lípa.

„Toto ocenění pro mě osobně znamená velmi mnoho, už jenom proto, že cena nese jméno takového velikána, jakým byl právě pan Josef Masopust. A já za to všem děkuji," zdůraznil Karel Machač.

Slavnostní galavečer v novoborském Městském divadle byl zakončen tradičně bohatým rautem, který byl určen pro všechny přítomné sportovce, hosty a návštěvníky z řad veřejnosti.

Kolektivy dospělých: Třetí místo pro florbalisty FBC Česká Lípa.

Konečné pořadí v kategoriích za rok 2015

Jednotlivci dospělí:
1. Petra Chocová (PK Česká Lípa)
2. Michal Šrámek (SK Kanoistika Česká Lípa)
3. David Navara (1. Novoborský ŠK)
4. Ondřej Samek (Sport Relax Česká Lípa)
5. Václav Češka (SK Metalpower Nový Bor)
6. Petr Špikla (Viper Club Česká Lípa)
7. Štěpán Slaný (FBC Česká Lípa)
8. Vojtěch Ludvík (Stadion Nový Bor)
9. Božena Pavlasová (Sport Relax Česká Lípa)
10. Milan Tichý (FBC Česká Lípa)

Jednotlivci mládež:
1. Barbora Znamenáčková (Karate Sport Relax)
2. Kateřina Arltová (TJ Jiskra Nový Bor)
3. Ondřej Olšar (Kerberos Team)
4. Jaroslav Špitálský (SSK Manušice)
5. Jakub Benda (SK Ralsko Bike Stráž pod Ralskem)
6. Anna Ehrlichová (Rytmic Česká Lípa)
7. Karolína Brabcová (SSK Manušice)
8. Matyáš Ludvík (TJ Stadion Nový Bor)
9. Kristýna Čechlovská (AC Česká Lípa)
10. Lukáš Chyna (FBC Česká Lípa)

Kolektivy dospělých:
1. 1. Novoborský ŠK
2. Sport Relax Česká Lípa
3. FBC BRZDY CZ Česká Lípa
4. AC Česká Lípa (družstvo žen)
5. FC Démoni Česká Lípa (A-tým mužů)

Kolektivy mládeže:
1. OK Jiskra Nový Bor (MTBO)
2. SSK Manušice
3. TJ Lokomotiva Česká Lípa st. žáci (volejbal)
4. Sport Relax Česká Lípa
5. Rytmic Česká Lípa

Trenér roku:
1. Tomáš Choc (PK Česká Lípa)
2. Karel Brabec (SSK Manušice)
3. Petr Karvánek (šéftrenér OK Jiskra Nový Bor)

Krajánek roku:
1. Aneta Brabcová (SKP Rapid Plzeň)
2. Jan Matoušek (ELEVEN team Příchovice)
3. Radek GWUŹDŹ (Technology Florbal Ml. Boleslav)

Handicapovaný sportovec:
Petr Čvančara (SK Naděje Česká Lípa)

Sportovní Hvězda Deníku:
Petra Chocová (PK Česká Lípa)