Na trasu nejnáročnějšího závodu u nás, který spojuje zdravé a handicapované sportovce, se vydá v dresu týmu Osmikrásky složeného ze samých žen.

Každý z pětatřiceti přihlášených týmů má před sebou nelehký úkol, musí v průběhu 111 hodin urazit trať dlouhou 2 222 km.

„V Opel handy cyklo maratonu nejde ani tak o vítězství jako o šíření myšlenky, že život na vozíku nekončí a lidé handicapovaní i zdraví mohou společně fungovat bez větších problémů. Chceme tímto ukázat veřejnosti, že soužití s handicapovanými není věda, ani disciplína určená lékařům a terapeutům," popsal charitativní závod za organizátory Tomáš Pchálek z občanského sdV prvním čistě ženském týmem na Opel handy cyklo maratonu pojede i Petra Hurtová z České Lípy. „Držte nám palce, budeme to potřebovat,“ říká. ružení Cesta za snem.

Přestože Petra Hurtová loni po dojetí do cíle říkala, že jí jedna zkušenost stačila, nakonec se rozhodla si náročný závod zopakovat. „Prostě to tak nějak vyplynulo, mám ráda výzvy a tou byla i žádost kapitánky Michaely Sůvové, zda bych nešla do ženského týmu. No slovo dalo slovo a jedu s holkama. Bude to jistě ještě náročnější nežli v loni, ale to nevadí, prostě to společně dáme a dokážeme všem, že i holky to prostě zvládnou. Myslím si, že by člověk měl hledat v sobě hranice a tak nějak je překonávat, protože to nás pak činí silnějšími," říká úspěšná závodnice na handbiku.