Plavcům PK Česká Lípa se dařilo opravdu skvěle. Svědčí o tom 35 osobních rekordů (52 startů) a především 15 medailových umístění. V Severočeské oblasti je konkurence poměrně veliká (20 oddílů), a pokud by borci PK Č. Lípa plavali pouze v rámci Libereckého kraje, získali by 24 prvních a samozřejmě i výrazně vyšší počet druhých a třetích míst.

Výsledky desítky závodníků byly opravdu výborné, za PK v Roudnici nastoupili: Miroslav Chaloupka, Daniel Pecinovský, Matěj Rek, Veronika Bláhová, Kristýna Erlebachová, Michaela Křížová, Markéta Musilová, Natálie Musilová, Tina Šafrová a Klára Šuriková.

Hned dva tituly přeborníka Severočeské oblasti vybojovala Markéta Musilová, která suverénně zvítězila na 100 m volný způsob a 100 m prsa.

Ani v dalších dvou startech nebyla od vítězství daleko, skončila druhá na 50 m prsa a třetí na 50 m volný způsob. Přeborníkem se stala také Veronika Bláhová, která si výrazně vylepšila osobní maximum na 50 m volný způsob a dokázala porazit i všechny starší soupeřky, v dalších startech byla jen velmi těsně za stupni vítězů.

Čtyřikrát vystoupil na stupně vítězů Mirek Chaloupka (2. místo 50 m znak a 50 m volný způsob, 3. místo 50 m motýlek a 100 m volný způsob), také on přidal ještě dvě čtvrtá místa, kdy skončil za medailovým umístěním jen velmi těsně. Daniel Pecinovský nezklamal v prsařských disciplínách a na 50 i 100 m obsadil 3. místo.

Stejné umístění vybojovala také Natálie Musilová (100 m volný způsob) a Tina Šafrová (50 m volný způsob). I tyto dvě závodnice měly v dalších startech stupně vítězů opravdu na dosah. Kristýna Erlebachová bohužel nezabodovala na 50 a 100 m prsa (dvakrát 5. místo), ale vše si vynahradila druhým místem na 100 m polohový závod.

Klára Šuriková má na svém kontě šest osobních rekordů, ale tentokrát vyšla medailově naprázdno a to i přes to, že její nejhorší umístění bylo šesté místo. Matěj Rek se probojoval do první desítky na 100 a 200 m prsa.

Připravují se na Pohár ČR

Nyní čeká šestici plavců příprava na Poháry ČR, které jsou pro ně vrcholnými závody této části sezony. Jistou účast by měli mít všichni desetiletí medailisté M. Chaloupka, D. Pecinovský, K. Erlebachová, T. Šafrová a s největší pravděpodobností i K. Šuriková (9. 10. 6. Plzeň). Mezi jedenáctiletými by nemusel být bez šance M. Rek (9. 10. 6. Domažlice).