Čtveřice plavců Plaveckého klubu Česká Lípa zahájila na závodech v Chomutově další plaveckou sezonu.
Na Podkrušnohorských závodech změřilo své síly přes tři stovky závodníků z 18 plaveckých oddílů. Hlavní soutěží byl kraulový trojboj složený z disciplín 50, 100 a 200 metrů. Českolipský PK reprezentovali Ondřej Olšar, Jakub Tauš, Petra Chocová, Barbora Szabová a přivezli celkem 11 medailí včetně dvou z hlavní soutěže.
Ondřej Olšar obsadil zásluhou nových osobních rekordů dvakrát druhé místo na 50 a 100 m volný způsob a v hlavním závodě skončil jen o pár bodů třetí.
Na třetím místě skončil také na 200 m polohový závod, kde ho porazil oddílový kolega Jakub Tauš, který vybojoval stříbro a v hlavní soutěži se umístil na sedmé příčce.
Barbora Szabová, 13. v hlavní soutěži, vyplavala bronz na trati 50 m prsa.
Petra Chocová po návratu z univerziády absolvovala řadu zdravotních vyšetření a na začátku olympijské sezony trénovala v českolipském bazénu.
Na závodech v Chomutově přidala k jasnému vítězství na 50 m prsa také 2. místo v trojboji, kde změřila své síly s kraulovými specialistkami v kategorii žen.
V jednotlivých startech zaznamenala dvakrát druhé msto na 50 a 100 m volný způsob a třetí skončila na dvousetmetrové trati.
Nyní čeká českolipské plavce další závod v Litoměřicích, kde proběhne poslední víkend v září Podzimní cena.


Shrnutí medailových umístění českolipských plavců:
Ondřej Olšar – skončil dvakrát druhý (50 a 100 m volný způsob) a dvakrát třetí (kraulový trojboj a 200 polohový závod).
Jakub Tauš – získal jedno stříbro na dvoustovce polohový závod.
Petra Chocová – byla první na 50 m prsa, třikrát druhá (kraulový trojboj, 50 a 100 m volný způsob) a jednou třetí na 200 m volný způsob.
Barbora Szabová – obsadila třetí příčku na 50 m prsa.

Další zprávy z regionu najdete zde