I když se domácí hráči FBC rychle dostali do vedení, hosté ukázali zkušenost a větší herní vyzrálost. Ve druhé třetině naklonili skóre na svou stranu a radovali se tak z cenného tříbodového zisku, díky němuž zůstávají v tabulce stoprocentní.

Klíčová se ukázala druhá třetina, do které se šlo s nerozhodným skóre 1:1. Přílišná pasivita domácích vedla k velkému tlaku Otrokovic, v němž bylo pouze otázkou času, kdy se Panteři střelecky prosadí. Zatímco se svěřenci trenérky Lenky Bartošové prakticky nedostali v této fázi zápasu k míčku, Otrokovice dobře kombinovaly. Výsledkem byly tři branky v síti Lípy.

Naděje svitla na úvod poslední části, kdy se v oslabení prosadil Novák a jen potvrdil, že hra v oslabení zatím Českolipským v soutěži vychází skvěle. Otrokovice však další drama nepřipustily.  Hosté působily po celý zápas vyzrálejším dojmem a odvezly si s sebou na dalekou cestu domů zasloužený tříbodový zisk.

Příští kolo hraje Česká Lípa v neděli 17. září na půdě Pardubic. Hned následující den se rozhoří pravá severočeská bitva. Před televizními kamerami nastoupí FBC proti Liberci, a to na zimním stadionu v České Lípě.  Před tímto zápasem spustí Lípa nový fanshop s kompletně novým oblečením a doplňky v novém vizuálním stylu klubu.

FBC PULLO TRADE Česká Lípa – HU-FA Panthers Otrokovice 2:8 (1:1, 0:3, 1:4)Branky: 8. Jansa, 43. Novák – 15., 50. a 58. Kittel, 30., 37. a 57. Zapletal, 35. Sovják, 58. Jurčík.
Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 13:25. Diváci: 430.