Duel ve sportovní hale u Ploučnice fanouška nepotěšil. A to i proto, že k vidění byla řada lítých soubojů.

„Nechápu, proč někteří kluci, se kterými jsem tady v České Lípě řadu let vyrůstal, hráli nad rámec regulí. Pravdou je, že jsme opět odvedli výkon, který i mě zaráží," vyznal se včera Českolipskému deníku mladoboleslavský hráč a odchovanec Lípy, Radek Gwuźdź.

FBC Česká Lípa - Florbal Mladá Boleslav 5:7 (1:4, 3:2, 1:1)

Mladoboleslavští začali plnit roli favorita od samotného začátku a v polovině první třetiny vedli už 0:3. Vzápětí fauloval Gwuźdź a k nařízenému trestnému střílení se postavil Jakub Jirsa. Svůj nájezd zakončil bekhendovou kličkou, přičemž doslova pověsil míček pod víko. V úvodu druhé třetiny nejdříve nevyužil obrovskou příležitost Curney, jehož skvělým zákrokem vychytal Chyna, a tak udeřilo na druhé straně. Drahoslav Pastor našel skulinku u pravé Pechovy tyče a snížil na 2:4.

Boleslavští se ale z tohoto úderu velmi rychle vzpamatovali a Jiří Bouška opět zvýšil náskok hostů. V polovině duelu došlo na straně České Lípy ke střídání brankářů, Lukáše Chynu nahradil nový muž v českolipské sestavě Lukáš Mück, který se ani nestihl rozkoukat a už lovil balónek ze své sítě. Bratrskou kooperaci zakončil Tadeáš Chroust.

FBC Česká Lípa - Florbal Mladá Boleslav 5:7.

Druhá polovina prostřední dvacetiminutovky patřila domácím. Nejprve Drahoslav Pastor zaknihoval svou druhou trefu a svého spoluhráče posléze podpořil přesným zakončením „pod klacek" Martin Jeřábek. Dvoubrankový rozdíl tak sliboval před třetí třetinou ještě zajímavou a dramatickou podívanou.

Úvod poslední části se nesl ve znamení vyloučení, kdy na trestnou lavici postupně usedli Natov, Bouška a Motejzík. Žádný gól při nestandardním počtu hráčů na hřišti ale nepadl, a tak se sto padesát diváků dočkalo další branky až v 50. minutě, kdy po pasu Curnyeho zkompletoval hattrick Jan Natov. Českolipští se ještě jednou dostali ke slovu, ale Martin Jeřábek střelou na vzdálenější tyč už dokázal jen snížit na konečných 5:7 z pohledu České Lípy.

 Branky: 11. Jakub Jirsa, 22. Drahoslav Pastor, 33. Drahoslav Pastor, 35. Martin Jeřábek, 51. Martin Jeřábek 3. Jiří Curney, 4. Tomáš Chroust, 7. Jan Natov, 11. Jan Natov, 23. Jiří Bouška, 32. Tadeáš Chroust, 50. Jan Natov. Rozhodčí: Přemysl Bališ Peter Varga; vyloučení: 3:3. Diváků: 150; brankáři: Lukáš Chyna 18, Lukáš Mück 10 Dominik Pech 20.

Modrobílé peklo se povalí na Liberec. Pojeďte povzbudit FBC

FBC Česká Lípa odehraje další ligové utkání v sobotu 28. listopadu proti FBC Liberec. Do Liberce z Lípy vyráží fanouškovské autobusy a být u toho může kterýkoli příznivec Lípy! Odjezd je v sobotu 28. listopadu v 17.00 hodin od KD Crystal.

Odjezd od KD Crystal: 17.00
Návrat ke KD Crystal: 22.30
Cena zájezdu: 80,- Kč

K dispozici budou: fanshop (šály, trička, klobouky, čepice, paruky), omezený počet bubnů, megafon, tleskátka. A také si můžete objednat vlastní dres! Vlastní jméno nebo přezdívka, libovolné číslo a také velikost.

Rezervovat místa či objednat dres lze prostřednictvím e-mailu dario.becci@fbcceskalipa.cz, nebo na telefonním čísle 720 511 506.

(rav,fbc)