Start je tuto neděli v České Lípě u dubického koupaliště, cíl pro dospělé kategorie je pak po 8,2 km na vrcholu kopce v obci Taneček.
Pro mládežnické a dětské kategorie jsou opět připraveny zkrácené tratě, ve variantách dle věku. Prezentace v restauraci Dubice začíná od 9.30 a první kategorie vyrazí na trať od 11.30.

Historický rekord časem 0:14:58 hod. drží dvacetiletý reprezentant České republiky Kryštof Bogar z loňského roku. Velké souboje se ale dají očekávat i v mládežnických kategoriích, kde by svoje schopnosti měla v plném světle předvést smečka dravého mládí v domácích barvách klubu MS AUTO.

Závod je součástí Českolipského silničního poháru a je jeho šestým dílem a příležitostí k nasbírání potřebných bodů do celkového hodnocení seriálu. Závod je ale především prověrkou vrchařských schopností a dovedností (stoupání na Kvítkov, Kozly a Taneček).
Akce je přístupná pro veřejnost, zúčastnit se může každý příchozí, libovolného věku. Celý závod se uskuteční za podpory města Česká Lípa a Jizerských pekáren.

Autor: Josef Semerád