Předehrávku již dnes večer obstarají hráči Ostravy a České Lípy, kteří se spolu střetnou od 20 hodin v hale SOŠ Dopravní v Ostravě Vítkovicích.

Již při pohledu na tabulku je zřejmé, kdo je v tomto mači jasným favoritem. Českolipští mají na svém kontě 27 bodů a jsou třetí, naopak jejich soupeř, 1. MVIL Ostrava LEXX, se krčí s pěti bodíky na samém chvostu.

Jenže pozor! Ostravští dokáží papírové favority pěkně potrápit, jako tomu bylo 13. prosince v Ústí nad Labem. Severomoravané zde ještě ve 32. minutě prohrávali o tři góly (2:5), přesto dokázali zabrat a po výsledku 6:6 si vynutili prodloužení, které rozhodl gólem z 64. minuty ostravský Daniel Cabiš.

„Čeká nás zrádný zápas, dlouho jsme nehráli žádné utkání, navíc do Ostravy jedeme bez několika zraněných hráčů. Když k tomu připočteme dlouhou cestu, nebude to v Ostravě snadné. Mnoho kluků jde ještě na půl den do práce," nepředpokládá lehkou cestu za třemi body českolipský kormidelník Jiří Stožický, jenž se bude muset obejít bez několika juniorů, pracovní povinnosti nedovolí odcestovat Jeřábkovi a Procházkovi, dalších několik hráčů je nemocných. „Nedá se nic dělat, máme dostatečně široký kádr na to, abychom zahráli dobré zápasy i v menším počtu hráčů, jako tomu bylo ve Znojmě," bere situaci pozitivně kouč Stožický.

Českolipský celek během přestávky rozhodně nezahálel, po Vánocích měl naplánované kratší soustředění. „Tři dny jsme pracovali na fyzičce, bohužel hodně hráčů je nemocných, tak ani toto soustředění nemohlo být takové, jak jsme si představovali."

Florbalisty českolipského FBC Brzdy CZ nyní čeká klíčové období, v němž by si rádi splnili plán s umístěním v první čtyřce po základní části. Tím by si zajistili právo výběru soupeře pro play off a výhodu domácího prostředí.

První domácí utkání čeká FBC v sobotu 16. ledna proti pražskému Startu 98, tedy mužstvu, se kterým Česká Lípa v loňském semifinále vypadla.