Právě v neděli 1. 3. odstartuje registrace na 12. ročník Euro Hry Doksy, oblíbené sportovní klání šestičlenných týmů, které se i letos uskuteční tradičně poslední srpnový víkend.

Rychlost bude u přihlášení, stejně jako později u sportovních výkonů hodně důležitá. V loňském roce se startovní listina zaplnila za necelé čtyři dny. „Soutěžit bude opět maximálně 132 týmů. I přesto, že zájem je obrovský a nás to velmi těší, navyšovat počet startujících pro dvanáctý ročník nebudeme. K úspěšné registraci je nutné splnit tři podmínky. Zaplatit startovné, zaslat kompletní soupisku týmů a také fotografie soutěžících," říká ředitel EHD Jaroslav Novák.

I letošní EHD se budou držet osvědčeného modelu, kdy se soutěží v sedmnácti sportech v Doksech a blízkém okolí. Každý rok pořadatelé připravují řadu novinek, loni to byl intervalový závod na in-linech, který se jede v pátek večer během slavnostního zahájení. „Závod měl větší spád, nezabral ani hodinu. Letos vypustíme soutěž na slack linách (balancování na popruhu). Další novinky samozřejmě připravujeme," dodává Jaroslav Novák.

O více než sedm set sportovců, kteří se poslední prázdninový víkend k Máchovu jezeru sjíždějí, se loni staralo přes 150 pořadatelů a rozhodčích. „Všichni si zaslouží poděkování za velké nasazení. Harmonogram pohybu týmů po jednotlivých sportovištích je opravdu složitý. Ale hladký průběh her loni nic nenarušilo, ani nepříznivé počasí," hodnotí ředitel EHD.

Vyhlašovatelem soutěže je Asociace tělovýchovných jednot a sportovních klubů ČR spolu s městem Doksy.

Generálním partnerem je již poněkolikáté Skupina ČEZ.