V poslední kole padli florbalisté České Lípy na kolena před Znojmem, a to především kvůli nepovedené první třetině, kterou prohráli 2:4. Pak jim nestačila ani stíhací jízda.Již tuto sobotu čeká muže FBC minimálně boj o klidný střed tabulky. Proč minimálně?

Celek od Ploučnice ztrácí na vedoucí Pardubice pouze šest bodů a v posledních třech kolech první poloviny soutěže se střetne s týmy, které jsou v tabulce těsně nad ní.

Zítra jedou do Pelhřimova

V sobotu večer (od 19 hodin) hraje Lípa s domácím Pelhřimovem, který je sedmý, poté se utká se šestou Ostravou a následně ji prověří třetí Litvínov. A je jasné, že v případě bodových úspěchů z těchto duelů mohou českolipští hráči klidně zase pomýšlet na špičku tabulky.

„Ano, první liga je neskutečně vyrovnaná, mužstva ztrácejí body podobně jako my, je to jako na houpačce. Přesto věřím, že kvalitu máme na to, abychom byli na lepší pozici, než jsme nyní (12 bodů, 8. místo pozn. red.). Jsou před námi tři těžké zápasy, ve kterých můžeme vyhrát a posunout se tam, kam potřebujeme," věří ve výsledkový vzestup českolipský obránce Štěpán Slaný.

Smůlu v koncovce chtějí prolomit

Právě s Milanem Tichým vedou kanadské bodování svého týmu, což tak trochu dokresluje onu tristní produktivitu českolipského útoku. „Pracujeme na tom, na trénincích pilujeme triviální střelecká cvičení, díky kterým získáme v zakončení jistotu. Věřím, že se podaří prolomit smůlu v koncovce již zítra v Pelhřimově," doufá v probuzení střelecké impotence svých spoluhráčů český reprezentant Slaný.

Spartak Pelhřimov je stejně jako Lípa nováčkem první ligy, jeho osobitý herní styl zadělal na problémy mnoha soupeřům a díky osobní obraně si dokázal poradit třeba s Litvínovem, či rozdrtit Kladno.

„Pelhřimov jsme viděli na přípravném turnaji. Mají několik šikovných střelců a všechno doplňuje zkušený hráč Kos, který je tahounem celého týmu. Velmi důležité bude to, jak vstoupíme do zápasu, protože s tím máme zatím problémy," upozorňuje českolipský trenér Jiří Stožický.

Muži českolipského FBC se však prý nechtějí soustředit pouze na toto sobotní utkání. Hned v pondělí přivítají momentálně nejlepší florbalový celek České republiky. V rámci Poháru České pojišťovny se totiž před domácím publikem postaví proti silnému Tatranu ze Střešovic!