Slezskému týmu se vstup do soutěže nevydařil podle představ, v úvodních třech kolech získal jen jeden bod a nyní mu patří jedenáctá příčka. Ještěři nejprve prohráli vysoko s Pardubicemi, poté podlehli v prodloužení Ostravě a těsně i Litvínovu.

Ani České Lípě se však vstup do soutěže nepodařil, po úvodní výhře nad Brnem doma prohráli s Kladnem a ve třetím kole schytali nepříjemný výprask v Praze od Královských Vinohrad, kde i přes vedení v polovině utkání odjížděli s nepříznivým výsledkem 6:12!

Oba týmy si budou chtít jistě napravit dosavadní reputaci, proto bude k vidění jistě velmi zajímavé utkání.

V něm nemůže šéf českolipské družiny Jiří Stožický počítat s Jakubem Karlem, kterému po těžkém výronu zůstal kotník v sádře. Sychravé počasí se podepsalo i na dalších zdravotních stavech několika hráčů.

Pozvánka na 1. ligu - dnes v 19.00 hodin, sportovní hala:

FBC BRZDY CZ Česká Lípa - Paskov Saurinas

„Tento týden se na nás hodně podepsalo několik onemocnění, netrénovali jsme podle našich představ, věřím však, že se kluci dají do pořádku," věří Jiří Stožický, který v týdnu na trénincích počítal vinou nemocí své svěřence na jedné ruce.

Českolipský celek se bude moci jistě spolehnout opět na bouřlivé prostředí. Na zápas s Kladnem přišlo téměř 350 fanoušků a vytvořili výbornou kulisu, kterou mohou závidět i extraligové týmy. Tu si pochvaluje i navrátilec Štěpán Slaný.

„Hrát před takovým úžasným publikem, to byl jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl vrátit zpět do Lípy. Věřím, že podobné návštěvy udržíme až do konce sezony. Lepší výsledky určitě rychle přijdou a já pevně věřím, že již dnes večer," pochvaluje si své rozhodnutí Štěpán Slaný.