Také letos čeká na příznivce běhů mimo dráhu celkem 17 závodů, přičemž se započítává nejlepších 14 výsledků.

Soutěžit se bude v kategoriích mladších a starších žáků, ve spojené kategorii dorostenci a junioři, dále ženy, muži a muži nad 40 let. Systém bodování je následující: prvních deset v každé kategorii, k tomu čtyři závody budou prémiované (navýšené).

Hlavní a podstatnou změnou pro letošní ročník je to, že organizátoři se rozhodli otevřít seriál i pro běžce, kteří nejsou přímo z Českolipska, ale i pro ty, kteří závodí za kluby z jiných okresů, nebo běhají jen tak, za sebe.

„Uvidíme, co to přinese, každopádně domácí to budou mít trochu komplikovanější. Loňské statistiky potvrzují, že o přespolní běh je stále větší zájem, vloni jsme zaznamenali účast běžců v součtu na všech závodech převyšující 3000 závodníků," zdůrazňuje Oldřich Slaměný, ředitel OBL, a připomíná, že v ročníku 2015 těsně zvítězil Jan Kopřiva z Jiskry Nový Bor (186 bodů), druhý skončil Jaroslav Jíra z Cyklorenovy Cvikov (185) a třetí Tereza Macháčková z TJ Doksy (181).

Seriál OBL O pohár Českolipského deníku zahajuje prvním závodem již tuto neděli 20. března, a to Jarním během Sídlištěm západ v Novém Boru.

Prezentace, start a cíl jsou u sportovní haly v N. Boru. Začátek prezentace je v 8 hodin. Starty dětí od nejmladších začínají v 10.00, hlavní závod na 10 000 m na trase do Skalice a zpět startuje v 10.45 hod.

Oldřich Slaměný