Fanoušci futsalistů z města od řeky Ploučnice mohou po pátečním utkání 15. kola Chance futsal ligy opravdu jásat, ale ne úplně slavit.

Českolipský celek vedený trenérem Karlem Krulišem udolal favorizovaný a hodně sebevědomý tým Gardenline Litoměřice!

Jeho borci v tomto mači zvítězili těsně 3:2, přestože už od 10. minuty prohrávali o dva góly.

FC Démoni Česká Lípa - Gardenline Litoměřice 3:2 (1:2)

„Z konečné výhry a z předvedeného výkonu mám opravdu velikou radost," svěřil se Deníku kouč. „Porazili jsme velmi silného a kvalitního soupeře, díky tomu jsme se vrátili zpátky do role těch mužstev, která budou v této nabité soutěži usilovat o záchranu," přiznal natěšeně Kruliš.

„Zápas s Lípou jsme měli dobře rozehraný, do dvanácté minuty jsme ho měli pod kontrolou. Ale od té doby se náš výkon nedá moc slušně komentovat…," zlobil se Lukáš Vobecký, manažer litoměřického klubu.

Proč se zlobil?

„Byli jsme nekoncentrovaní, kluci nehráli vůbec dobře. Nezbývá mi nic jiného, než domácím Démonům poblahopřát ke třem bodům."

Litoměřický Rodriguez (v zeleném) se snaží zastavit akci Švece.Zdroj: Deník/Jaroslav MarekÚvod samotného zápasu ale ovládali právě Litoměřičtí. Ti po rychlé brance z 2. minuty z nohy Sousy následně zvýšili stav na 2:0.

K návratu Démonů zpět do utkání pomohl minutu před poločasem Ondřej Havrda díky proměněné penaltě 1:2.

Ale drama pokračovalo. Když se domácímu Martinu Švecovi podařilo dvě minuty před koncem mače vyrovnat na 2:2, začali hrát hosté bez gólmana power play.

„Litoměřice šly prostě do toho s tím, že chtějí vyhrát a že si odvezou tři body. Ale nakonec nemají ani ten jeden," usmíval se po zápase českolipský trenér.

Hrubou chybu Litoměřic v jejich největším tlaku potrestal Ondřej Havrda, jenž přesnou střelou přes celé hřiště zavdal příčinu k velké tříbodové radosti!

„O výhře rozhodlo to, že jsme byli zodpovědní při hře dozadu, a to, že kluci plnili úkoly, jaké jsme si řekli v kabině," byl pyšný na svůj celek kormidelník.

Na otázku, koho ze svých svěřenců by chtěl nejvíce vyzdvihnout, odpověděl: „Rozhodně našeho kapitána Standu Bejdu! Přestože to byl pro něj hodně smutný den, tak celé utkání odehrál naplno. Až po zápase nám totiž sdělil, že mu v pátek ráno zemřel jeho otec, náš věrný fanoušek. Tímto svým přístupem Standa prokázal své obrovské srdce, srdce Démonů! A proto byly ty tři naše body vybojované také pro jeho skvělého tatínka Standu. Čest jeho památce."

Branky (nahrávky): 19. Havrda (pen.), 38. Švec (Bejda), 38. Havrda - 2. Sousa (Zapletal), 10. Tichý (Macháček). Rozhodčí: Šmíd, Černý, ŽK: 1:0 (34. Švec).
FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Kroupa) - Bejda, Vobořil, Šafář, Bažant, Žampa, Švec, Havrda, Bialek, Fichtner, Havlásek.
Gardenline Litoměřice: Vavrek (Bakiu) - Taverna, Zapletal, Hrdý, Rodriguez, Krok, Macháček, Sedláček, Tichý, De Sousa, Filinger.