Dohrát blížící se závěr soutěže se ctí.

Vedení, trenéři a hráči českolipského klubu FC Démoni vlastně už ani jiné přání mít nemůžou. Tři kola před koncem letošního ročníku Chance futsal ligy totiž onu silně hořkou pilulku před sedmi dny spolkli a snad už i vstřebali. Je to tak: „áčko" se po roce vrací zpět do 2. ligy…

„Ale výsledek toho utkání z minulého týdne v Hradci vůbec neodpovídá průběhu hry," vrací se k onomu klíčovému zápasu, který definitivně poslal Démony o soutěž níž, kouč Karel Kruliš.

Českolipští na východě Čech padli s místním Madosem 0:4, avšak ten, kdo zmiňovaný duel sledoval, potvrdí, že hosté rozhodně nebyli horším týmem.

Chcete důkaz? Tak například v úvodních sedmi minutách si čisté tutovky vypracovali Demke, Kaňkovský a Vobořil, avšak gólman Ondráček, i díky velké dávce štěstí, zůstal nepokořen.

Stále stejná písnička

Za pár desítek vteřin naopak na druhé straně poprvé udeřil Hradec. A závěr prvního poločasu byl jako přes kopírák: Lakatoše při jeho sólovém nájezdu reflexivně vychytal Ondráček, a když pak po trestném kopu českolipského Vobořila míč zamířil do sítě a hosté se již radovali z vyrovnání, zjevil se jako démon na brankové čáře domácí Beran, jenž v poslední chvíli vykopl balón mimo klec. A aby toho pro hosty nebylo málo, sedm sekund před koncem poločasu inkasovali od Jelínka druhý gól…

„Je to pořád ta stejná písnička: neproměníme loženky a následně snadno a zbytečně inkasujeme, čímž pak sami soupeře posadíme do sedla," opakovaně konstatuje prezident klubu Jiří Šubrt.

Kdy tahle stará známá „odrhovačka" přestane hráčům České Lípy při „tanci" s míčem svazovat nohy?

Třeba už dnes večer.

Je libo Tango?

To bude jejich dalším „tanečním" partnerem na domácím parketu od 20.30 hodin- Tango z Brna.

„V tuto chvíli nevím, v jakém složení se sejdeme, protože například Standa Bejda je vykartovaný a má stopku. Ale snad to dáme dohromady," přemýšlí kouč Kruliš. „Motivace a koncentrace na zbývající utkání, v kterých nám už prakticky o nic nejde, je v této situaci samozřejmě těžká, ovšem slíbili jsme si, že soutěž dohrajeme se ctí. Zbývající tři soupeře budeme chtít co nejvíc potrápit a našim fanouškům ukázat, že hrát oku lahodící futsal stále umíme," slibuje kormidelník Kruliš.

Trenér jihomoravského mužstva Jiří Štěrba si je vědom, že Lípa již může hrát v klidu a bez křeče, což by jí mohlo vyhovovat. „Dalším varovným signálem pro nás je také ta skutečnost, že Démoni to doma na brněnské týmy umí. Vždyť letos u nich Helas prohrál a Krokodýl se štěstím remizoval," ví kouč Tanga a upozorňuje: „Z toho si musíme vzít ponaučení a pokusit se tuhle statistiku změnit, i když vím, že to v České Lípě nebude jednoduché."

Ještě je tu pohár

Démoni, kromě toho, že můžou soupeře potrápit, ale přece jen ještě před koncem sezony jednu velkou motivaci mají, a to šanci získat krajský pohár.

Momentálně jsou v jeho semifinále a příští středu 9. března hostí třetí celek tabulky libereckého okresního přeboru, tým s názvem Avast! Liberecké gazely.

Pokud Démoni zvítězí, mají zaručený postup do krajského finále, kde nastoupí proti hvězdnému mužstvu Zlej se(n) Liberec, jenž si už minulý týden zarezervoval vstupenku do 2. ligy, kde bude od příští sezony hrát také Česká Lípa.