Německé městečko Herzberg Elster se stalo dějištěm mistrovství světa v silovém trojboji a tlaku na lavici pod hlavičkou federace WUAP.Během čtyř dnů své síly poměřilo více jak 300 sportovců z 18 zemí a tří kontinentů. Do bojů o medaile zasáhli velmi výrazným způsobem i členové novoborského SK Metalpower, působícího ve Fitcentru Zeus.

První den se do bojů o cenné kovy zapojil trenér a novopečený otec Karel Koldovský, jehož úsilí bylo korunováno ziskem zlaté medaile v benchpressu v kategorii Masters 1 do 140 kg. Zatlačených 260 kg sice zaostává za jeho dosud dosaženým soutěžním maximem (282,5), ale vzhledem k dvouleté závodní přestávce nejde o špatný výsledek.

V silovém trojboji se představil veterán Viktor Kudi, který nenechal nikoho na pochybách, že zraje jak víno a s přibývajícím věkem jen sílí a zlepšuje se. Dosaženým trojbojem 850 kg bezpečně vyhrál v kategorii Masters 2 a váhové kategorii do 125 kg. Na cestě za vítězstvím také vylepšil hodnotu světového rekordu v benchpressu na 255 kg. Dřepnul skvělých 320 kg a v mrtvém tahu si poradil s 275 kg.

Borci Metalpoweru přivezli pět medailí z MS.Třetí den šampionátu byl ve znamení trojboje v kategoriích Open. Jako první nastoupila žhavá favoritka v boji o absolutní vítězství, Monika Rovná. Svou kategorii bezpečně ovládla, když dřepnula 225 kg, v benchpressu zatlačila skvělých 107,5 a na pozved si zapsala 195 kg. Třetí zlatá medaile tak putovala na konto novoborského Metalpoweru!

Svoji premiéru na mezinárodní scéně si odbyl také nováček týmu Jiří Pěnička, který však předvedl velmi slušný výkon, za který byl nakonec odměněn stříbrem v kategorii do 82,5 kg. Jiří dřepnul 190, zabenčoval 135 a pozvednul 190 kg. Společně s ním nastoupil k závodu také Zdeněk Hrach, který sice zaostal za svými tréninkovými maximy, ale i tak si z Německa domů přivezl bronz v kategorii do 90 kg (210 160 210 kg).

Karel Koldovský byl z výkonů novoborských siláků na MS naprosto nadšený: „Na tomto šampionátu se nám mimořádně dařilo a jsem na všechny dosažené úspěchy náležitě hrdý. Na jednání výkonného výboru federace byla Česká republika zařazena jako kandidát na pořádání mistrovství Evropy v roce 2015. Domů si tak odvážíme jen samé radostné zprávy. Děkujeme tímto všem za podporu."

Týmová vitrína se tak může pyšnit třemi zlatými, jednou stříbrnou a jednou bronzovou medailí z MS 2012 v Německu.

„Velký dík patří firmě Ladeo z České Lípy, která nám přispěla na startovné. S naším týmem se jako pomocníci účastnili také nyní nezávodící členové klubu Pavel Vacek, Vojta Marhoul, David Synek a Martin Vaško," doplnil předseda SK Metalpower Nový Bor.

Borci Metalpoweru přivezli pět medailí z MS.

Borci Metalpoweru přivezli pět medailí z MS.