Milovníci rychlých strojů a především „supermotorek",  nejen z Českolipska, se mají na co těšit. Ve světově uznávané sosnovské Global Assistance Racing Aréně nedaleko České Lípy totiž právě dnes začíná FIM MOGUL MS Supermoto – závod světového a evropského šampionátu! „Objeví se zde přes sto závodníků z celého světa i Evropy," předesílá Petr Eliáš, tiskový mluvčí Racing Arény.

Nebude zde chybět ani loňský vítěz a úřadující mistr světa Mauno Hermunen, který i v letošní sezoně patří mezi horké adepty na vítězství v nejprestižnější kategorii S1. „K velké radosti domácích  fanoušků  je na startovní listině celkem 11 zástupců z České republiky. Tři z nich nastoupí v královské kategorii S1, a dalších osm je mezi evropskou kategorií S2."

A právě v ní nastartuje svou „mašinu"  i českolipský rodák František Felinský, který si svou účast, stejně jako před rokem, vysloužil   přidělením „divoké karty". „Těším se fakt hodně. Jen   ještě musím opravit výfuk, který je až moc hlučný," přiznal včera Deníku 41letý závodník, jenž je úřadujícím vicemistrem republiky třídy S3 (veteráni).

Program MS začíná v sobotu 14. června od 10.45 hodin volnými tréninky všech kategorií Supermoto.„Jestli se na víkend těším? No to teda, a hodně! Chtěl bych si celý tento závod hlavně užít. Nemusím být  ve stresu, ale na druhou stranu, nechci udělat ostudu a třeba zapříčinit nějakou chybu," potvrdil „Fery". Nejlépe z Čechů se v letošním šampionátu MS vede Pavlu Kejmarovi, jenž bude největším aspirantem na jedno z předních umístění před domácím publikem.

V Sosnové se objeví také  Tomáš „Tráva" Trávníček, který v prvním závodě sezony (MM ČR) ve Vysokém Mýtě utrpěl vážný úraz. Ale zotavil se, je zpět a do Sosnové se těší.

Víkendový program začíná dnes od 10.45 hodin volnými tréninky všech kategorií Supermoto. Následovat budou měřené tréninky, které určí startovní pozice pro neděli. Ten začíná od 9.25 hodin,  finálový závod kategorie S1 Supermoto odstartuje od 16.30. Cílový ceremoniál se stupni vítězů je připraven bezprostředně po dojetí závodu S1. Vstupenky jsou  k mání na pokladnách autodromu.

Pořadatelé očekávají velmi slušnou diváckou účast a pro diváky je už nyní připraveno kompletní zázemí autodromu čítající kromě jiného kompletně klimatizované prostory restaurace, stánky s občerstvením a například i s čerstvým mojitem.

Děti se „vyřádí" na dětských atrakcích a pro jejich rodiče bude v areálu k dispozici promo kamion PSI s vybavením pro motorkáře. Právě pro návštěvníky tohoto světového závodu, kteří dorazí na motorce, je připraveno velké množství akcí, které jim zpříjemní pobyt: vyhrazené parkoviště pro motocykly zdarma a poukazy na občerstvení.

Vstupenky lze zakoupit na pokladnách autodromu v cenách od 100 do 300 Kč.