Na autodromu se uskuteční šestý a závěrečný závod evropské série v rallycrossu pod názvem Rallycross Challenge Europe.

Do Sosnové míří závodníci z mnoha zemí Evropy s vozy kategorií Touring cars, Super 1600 a také Super cars, což jsou divácky oblíbená monstra s výkonem okolo 500 koní a obrovským zrychlením. V kategorii Super cars pořadatelé evidují celkem osm přihlášených posádek, kde nechybí vozy Škoda Fabia, VW Scirocco, Seat Leon nebo Ford Fiesta.

S jednou z Fiest odstartuje i aktuální lídr kategorie Super cars Pavel Koutný, který bude bojovat o titul s Belgičanem Patrickem van Mechelem. Tomu se vydařil poslední závod v Holandsku a na Koutného se bodově dotáhl.

Čeští lídři

I kategorii Super 1600 průběžně vede jezdec s českou vlajkou na svém voze, konkrétně Stanislav Šusta se Škodou Fabia. I ten bude na závěrečném závodě sezony bojovat v Sosnové o titul. Mezi automobily kategorie Touring cars je již jasná vedoucí pozice Belgičana Jose Sterkense s Volvem C30, ale v Sosnové se jistě bude chtít o vítězství poprat spolu s dalšími pěti závodníky v této kategorii.

Závod je započítaný do seriálu FIA Zone Střední Evropa a do Mistrovství České republiky a Rakouska. V těchto mistrovstvích se představí také vozy divize SuperNationals.

V Sosnové se tedy znovu objeví rallycross velmi vysoké úrovně s mnoha zahraničními i domácími účastníky. Nebude chybět ani závod legend, kde bude hlavním lákadlem souboj ikon Václav Pech junior se postaví Václavu Pechovi seniorovi.

Pro diváky je připraven program od sobotního dopoledne 28. září, kdy krátce po poledni začínají volné tréninky na okruhu Global Assistance Racing Arény v Sosnové. Na neděli 29. září je připraven hlavní program od 7:45, kdy přijdou na řadu warm-up a rozjížďky. Na 15:00 je naplánováno finále Super cars.

Vstupenky v ceně 100,- Kč je možné zakoupit na okruhu v Sosnové. Více informací o závodě najdete na www.autodrom.cz a na stránkách promotéra seriálu Rallycross Challenge Europe www.rcchallenge.eu