Pořadatelé zvali všechny fanoušky automobilových závodů na zajímavou jízdu na sněhu. Ten stihl již v sobotu roztát a na neděli si počasí přichystalo pouze déšť. To ale nevadilo především závodníkům. Před závodem v Sosnové vedl v absolutním pořadí Ondřej Šimek před Petrem Semerádem (oba Mitsubishi).

Po nedělním dílu Autodrom Rally Serie se zatím průběžné pořadí nemění. Přesto se vedoucí Šimek musel smířit s druhým místem i druhými časy. Suverénně si v Sosnové totiž počínal Semerád. Ten hned v první sérii při druhém okruhu zajel nejrychlejší čas závodu 1:24.16. V druhé sérii tento čas zkusil napodobit znovu v druhém okruhu, ale byl o setinu pomalejší. Rivalita hlavně mezi jezdci Šimkem a Semerádem panovala až do posledního okruhu třetí jízdy. V tom oba zajeli na setinu stejný čas.

V součtu všech kol Petr Semerád zvítězil o zhruba pět vteřin a připsal si do celkového pořadí dvacet bodů. Ondřej Šimek bral sedmnáct bodů za druhé místo. Přes to zůstává Šimek první mužem průběžné tabulky a vede v polovině série o dva body před pronásledovatelem Semerádem. Další díl je na programu 10. února.

Zlata Vostrá