„Zápasu jsem se bohužel nezúčastnil, mám tedy jen zprostředkované informace od hráčů. Domnívám se, že nás soupeř podcenil, jel k nám jako druhý tým tabulky. Důležité bylo, že se klukům povedlo vstřelit góly v úvodu a dostat soupeře pod psychický tlak. Tým podal velmi dobrý výkon, hrál na brejky, což je přesně to, co si v naší situaci můžeme dovolit," uvedl trenér Spartaku Petr Zajíček.

Spartak Pelhřimov - FBC BRZDY CZ Česká Lípa 9:7 (3:2, 2:2, 4:3)

Kolotoč, na jakém se hosté ocitli v úvodu, čekal asi jen málokdo. V 5. minutě totální outsider zápasu vedl už 3:0. Nejprve byl na konci překrásné kombinace Běhounek, pak se v oslabení prosadil Zrzavý a vzápětí přesně namířil i Fučík. Česká Lípa byla očividně v šoku a nic na tom nezměnil ani fakt, že poměrně rychle střelecky odpověděla. Do konce třetiny snížili Jansa s Novákem na 3:2, ale favorit půdu pod nohama nezískal ani náhodou.

Spartak dál příkladně bojoval, jeho útočné akce měly pořádné grády. I proto se zápas vyvíjel v jeho prospěch. Vyloučení Jirsy sice zůstalo nepotrestáno, ovšem prakticky ihned po návratu hráče České Lípy na hrací plochu se skóre měnilo. Z gólu se radoval zkušený Poduška. Hosté se snažili převzít iniciativu, šikovný Vnuk upravil na 4:3, jenže Fučík vzápětí vymetl šibenici. Na poslední třetinu se šlo za stavu 5:4, když chybu Spartaku v obraně potrestal Jansa.

Čekal se uragán České Lípy, ale překvapení se rodilo dál i ve třetí části. Spolupráce rutinérů přinesla gólový zápis Podušky, ve 42. minutě se prosadil Hendrych a vzápětí se stal pelhřimovským hráčem Podrabský, když si vstřelil vlastence. Domácí tak utekli na 8:4. Česká Lípa pak vrhla všechny síly do útoku a v poslední desetiminutovce snížila na rozdíl gólu. Power play ale vyrovnání nepřinesla, Spartak bránil kvalitně a obětavě. Tři vteřiny před koncem navíc přidal pojistku Hendrych.

Díky dalším výsledkům 17. kola si však svěřenci českolipského trenéra Jiřího Stožického udrželi průběžnou druhou příčku v tabulce! Ale už následující těžký mač čeká na hráče České Lípy ve čtvrtek 28. ledna. V předehrávce je vyzve severočeský rival z Ústí nad Labem, který v uplynulém dějství neuspěl s natěšeným pražským Startem, jemuž na domácí půdě podlehl 6:7.

Zvedne se elitní florbalový celek FBC ve čtvrtek, aby dodal elán a motivaci svým fanouškům a členům klubu?

Branky a nahrávky: 3. Běhounek (Poduška), 4. Zrzavý (Kos), 5. Fučík (Švrkala), 29. Poduška (Zrzavý), 33. Fučík (Kocián), 42. Poduška (Kos), 42. Hendrych (Pithart), 44. vlastní, 60. Hendrych (Kos) – 7. Jansa, 14. Novák (Vnuk), 32. Vnuk (Pastor), 34. Vnuk (Jansa), 53. Novák (Vnuk), 58. Mlejnek (Slaný), 60. Slaný. Rozhodčí: Gavlas a Mikula. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 110. Střely na branku: 22:27. Třetiny: 3:2, 2:2, 4:3. 

Ostatní výsledky 17. kola:

Liberec – Kladno 9:2
Black Angels – Hattrick Brno 7:4
Ústí nad Labem – Start 98 6:7
1. MVIL Ostrava – Znojmo 5:11
Svitavy – Rožnov pod Radhoštěm 4:3 po prodloužení