„Jedná se o soutěže určené především pro mládež," říká Miloslav Sviták, hlavní organizátor jubilejního ročníku.

V prvním kole, kterého se zúčastnila padesátka závodníků, se šplhalo a házelo medicinbalem.

Mezi nezajímavější výkony ve šplhu na tyči patřil čas 6,86 sekundy Jakuba Havlase z Nového Boru v kategorii potěr, shodný čas (5,74 s.) byl u mladších žákyň Mirky Perutkové a Jany Bartákové z AC Česká Lípa, nebo 5,42 s. starší žákyně Andrei Sykáčkové. Absolutně nejrychlejší výkony předvedl vítěz mužské kategorie Patrik Stupka, a to 2,88 s. na tyči a 3,18 s. na laně.

Dobré výkony byly k vidění i v hodu medicinbalem. Kilový míč poslala do vzdálenosti 6,05 metru Hana Perutková v kategorii potěr, a ve stejné kategorii chlapců zvítězil Michal Tregler (6, 25 m.).

Stejné náčiní poslala do vzdálenosti 9,10 m nejmladší žákyně Mirka Perutková, do vzdálenosti 8,90 pak hodil nejmladší žák Petr Stránský.

Zbývající ženské kategorie házely medicinbalem těžkým 2 kg. Zde si nejlépe vedla mezi mladšími žákyněmi Míša Líšková výkonem 7,55 m, v ženách Tereza Musilová hodem dlouhým 10,67 m, ale absolutně nejdelší hod 12,06 m předvedla starší žákyně Christina Černá. V kategorii mužů poslal pětikilový míč nejdál Patrik Stupka, a to 9,30 m.

Již tuto sobotu pokračuje Superman druhým kolem na ZŠ Pátova od deseti hodin. Tentokrát to bude Skippy, tedy přeskoky švihadla na čas a skok z místa.