Ve finále mužské dvouhry porazil Fabík v souboji nenasazených hráčů Lukáše Maršouna z Kladna 6:4, 6:4. V poměrně nezáživném finále dvou dorostenek zdolala Krejčíková o rok starší Terezu Martincovou z I. ČLTK Praha po třísetovém boji 6:1, 6:7, 6:4.

Turnaj byl pohromou pro nasazené tenisty. Nejvýše nasazený muž Kameník skončil už ve druhém kole, do semifinále se probojovala jen turnajová dvojka, dokský odchovanec a hrající ředitel Lukáš Vojtěchovský z prvoligového LTK Liberec. Toho vyřadil v semifinále Fabík 7:5, 4:0 (skreč).

V páru s finalistou dvouhry Maršounem se Vojtěchovský probojoval do finále čtyřhry, ve kterém podlehli páru Nebojsa (Otrokovice), Javůrek (Řevnice) 4:6, 6:7 a nezopakovali tak prvenství z „áčkového“ turnaje v hale TK Milten.

Celkem se v průběhu pěti dnů představilo na třinácti dvorcích v Doksech a Starých Splavech 120 tenistů a tenistek včetně účastníků kvalifikace, které se minulý pátek zúčastnilo 26 mužů a 10 žen, což je to letošní rekord v počtu účastníků jednoho turnaje dospělých v České republice.

Až na nedělní dešťovou přestávku se podařilo pořadatelům na obou březích Máchova jezera organizaci turnaje zvládnout ke spokojenosti účastníků i jejich doprovodu.

Hladký průběh samotných zápasů na dvorcích měli plně pod kontrolou vrchní rozhodčí ing. Michal Jaroš i jeho asistent Václav Řezníček.

Závěrečné dva turnaje série Optim Tour budou hostit Dvůr Králové a Mladá Boleslav, závěrečný Masters turnaj vítězů všech turnajů série bude hostit v září Káraný u Brandýsa n. L.