Pro pořádající SK Matchball to byl poslední halový turnaj, započítávaný do celostátních žebříčků, a již pohled na seznam přihlášených hráčů naznačoval, že půjde o kvalitní tenisové klání, které se v dorostenecké kategorii u Ploučnice dlouho nehrálo.
U dorostenců do semifinále postoupili nejvýše nasazení hráči. Semifinálové boje byly vyrovnané, ale do finále postoupil litoměřický Jiří Šimánek a trochu překvapivě přemožitel nasazené jedničky Karel Pakandl z Houšťky. Finále bylo tou pravou tečkou a po třísetové bitvě se z poháru radoval v závěru klidnější K. Pakandl.
Ke čtyřhře dorostenců, kterou vcelku jasně ovládli houštečtí Pakandl a Štěpánek, se váže největší turnajový úspěch domácích tenistů Pavla Hübnera a Jana Rubického, kteří se probojovali až do semifinále.
Do kategorie dorostenek se tentokrát přihlásilo méně hráček než v loňském roce, ale o to větší radost domácím příznivcům udělala Markéta Kořínková, když ve finále porazila dvacátou hráčku celostátního žebříčku starších žákyň Lenku Brůchovou. Finálovou třísetovou bitvu provázelo vše, co má v tenise být – dramatické koncovky setů, emoce, slzy a hlavně spousta pěkných výměn.
V hezké sportovní atmosféře proběhlo finále čtyřhry, ve kterém zvítězily Markéta Kořínková s Karolínou Stuchlou nad Kateřinou Hášovou s Lenkou Brůchovou. Všechny čtyři hráčky předvedly, že i když jde o body do žebříčků, mají ze hry především radost a potěšení.
Na závěr slova vítězné Markéty Kořínkové: „Mám z výhry obrovskou radost, ale hlavně bych chtěla popřát brzké uzdravení mému prvnímu trenérovi Petru Němečkovi, kterého v sobotu převezla záchranná služba ze soustředění v Doksech na koronární jednotku českolipské nemocnice.“
Tuto sobotu se uskuteční v tenisovém areálu první ročník Memoriálu JUDr. Jana Kratiny, na počest bývalého dlouholetého předsedy klubu, hráče a propagátora tenisu na Českolipsku.
Výsledky
Dorostenci dvouhra, semifinále: Pakandl - Pilecký (TK Bohumín) 6:4, 6:3, Šimánek – Štěpánek 6:2, 6:2. Finále: Pakandl - Šimánek 4:6, 6:2, 6:3.
Dorostenci čtyřhra, finále: Štěpánek, Pakandl – Šimánek, Heřman (Panorama Teplice) 6:3, 6:1.
Dorostenky dvouhra, semifinále: Brůchová (TK Ml. Boleslav) – Stuchlá (TK Děčín) 6:1, 6:4. Kořínková (SK Matchball Č. Lípa) - Doležalová (TK Ml. Boleslav) 6:2,6:2. Finále: Kořínková – Brůchová 7:6, 4:6, 7:5.
Dorostenky čtyřhra: Kořínková, Stuchlá – Brůchová, Hášová (SK Matchball) 7:5, 4:6, 6:2.