Tenistky z předních ligových klubů z celé republiky zde bojují o žebříčkové body v podniku nejvyšší tuzemské kategorie „A“, který je současně úvodním dílem turnajového seriálu Optim Tour.

Už v pátek se v českolipské hale představila kvalitnější konkurence než na halovém MČR. Nasazenou jedničkou je Tereza Hladíková z Přerova, 18. hráčka českého žebříčku loňského roku a tenistka páté stovky pořadí WTA. O kvalitě českolipského turnaje svědčí skutečnost, že z první republikové padesátky tenistek se přihlásilo 20 hráček.

Ode dneška do pondělí se představí v hlavním pavouku turnaje 32 tenistek ve dvouhře a šestnáct párů ve čtyřhře. Českoipský tenis bude v prestižním turnaji reprezentovat Markéta Kořínková.

Turnaj s názvem O dva týdny později (21. – 24. ledna) bude českolipská hala hostit i seriál Optim Tour mužů, ve kterém se představí ligoví tenisté z Čech a Moravy.

Letošní Optim Tour zahrnuje po dvou halových turnajích pro muže i ženy (Česká Lípa a Milovice) a čtyři turnaje nejvyšší třídy A na otevřených dvorcích na antuce v Káraném, v Doksech a Starých Splavech (od 15. do 19. července 2011),Dvoře Králové a Ml. Boleslavi. Na závěr se uskuteční Masters turnaj osmi nejlepších mužů a žen.