V posledním dějství sice nestačili na dvojic iAndrej Diviš a Pawel Strugala, ale i tak jim druhé místo k celkovému triumfu stačilo. Závod se jel na zamrzlé ploše jezera, výborně připravené přírodní trati. Jednadvacet jízd proběhlo bez vážnějšího zaváhání dua Pecina – Volejník, přičemž zkušený matador Pecina získal 13 bodů a jeho kolega jej podpořil 11 body z osmnácti možných.

„Je to moje teprve první řádná sezona na ledu, na ploché dráze bych rád jezdil jen v zimě, protože přes léto je mojí srdeční záležitostí silnice,“ uvedl pro Deník mladší z dua čerstvých mistrů republiky Lukáš Volejník.

Poslední doplňkovou akci o jezdce dne vyhrál Mario Schwaiger z Rakouska. Lukáš Volejník při své závěrečné jízdě z motorky spadl a byl vyloučen, levou paži si roztrhl o hřeb kola tak, že zranění bylo zralé na šití, ale ani to mu nezabránilo v tom, aby se zúčastnil závěrečného ceremoniálu a dekorování vítězů. Na závod do Hamru dorazili jezdci z Polska, Rakouska a Velké Británie.

Pořadí 3. závodu MČR
1. ČESKO / ŠVÝCARSKO (28 bodů): DIVIŠ Andrej – STRUGALA Pawel.
2. SK OSEČNÁ (24 body): PECINA Jan – VOLEJNÍK Lukáš .
3. POLSKO / RAKOUSKO (19 bodů):
HEJNOWSKI Piotr – SCHWAIGER Mario.
4. RAKOUSKO (17 bodů): EBNER Karl – KREUZBERGER Josef.
5. ZP PARDUBICE (14 bodů): KLAUZ Petr – HUTLA Radek.
6. POLSKO / VELKÁ BRITÁNIE (13 bodů): DANISZEWSKI Miroslav – UZZELL Mark.
7. SK OSEČNÁ II. (11 bodů): BRUCKNER Johann – BĚHAL Martin.

Konečné pořadí seriálu MČR:
1. PECINA Jan – VOLEJNÍK Lukáš (74), 2. EBNER Karl – KREUZBERGER Josef (59), 3. STRUGALA Pawel – BIRN Markus – DIVIŠ Andrej (56), 4. HEJNOWSKI Piotr – SCHWAIGER Mario (50), 5. KLAUZ Petr – HUTLA Radek (44), 6. UZZELL Mark – ROWAND Kewin – POSCH Martin – DANISZEWSKI Miroslaw (44), 7. BRUCKNER – BĚHAL Martin (44)