V kategorii M85 se Karel Pácal z Kamenického Šenova probojoval z druhého místa ve skupině do velkého finále, kde bohužel prohrál v prvním kole. Po nevydařeném vstupu do soutěže čtyřher se pak spolu s Františkem Preisem z Kladna skvěle rozehráli k výbornému výkonu a výsledkem je první místo a zlatá medaile v malém finále.

Další zástupci českolipského okresu bojovali v kategorii M65.

Ladislav Krsek, nováček mezi dříve narozenými, nepostoupil do hlavní soutěže, když o postup po velmi vyrovnaném průběhu zápasu prohrál s hráčem Dánska. V další fázi mistrovství Evropy si hráč Sloupu v Čechách zahrál v malém finále jak v jednotlivcích, tak ve čtyřhře vždy jedno kolo.

Zlato bylo blízko

František Just, dlouholetý veteránský reprezentant České republiky, byl díky výsledkům na předchozích mistrovstvích světa na Novém Zélandu a ve Španělsku jako nasazený hráč, což bývá většinou výhoda. Po vítězství ve skupině a dalších třech výhrách v hlavní soutěži se tento hráč v boji o nejlepší osmičku utkal s třetím hráčem z loňského MS ve Španělsku, Rusem R. Kaplanem. Po třech setech vyhrával ještě František Just 2:1 na sety a 7:2 na míčky. Ani to však hráči Lokomotivy nakonec nestačilo a set i celý zápas prohrál 2:3.

I přesto je jeho letošní umístění nejlepším ze všech mistrovství světa a mistrovství Evropy, kterých se František Just zúčastnil.

Finalisté čtyřhry malého finále věkové kategorie M85. Zdroj: archiv Františka Justa

Následně ve čtyřhře spolu s M. Rakovickým z Brna po šesti výhrách prohráli s první nasazenou dvojicí, tentokrát hladce 0:3 na sety a skončili mezi šestnácti nejlepšími hráči evropského šampionátu.

Za rok do Las Vegas

V příštím roce se mistrovství světa, kam se předběžně hlásí již nyní 5 000 veteránů, uskuteční v Las Vegas. Pravděpodobně zde nebudou chybět M. Orlovski, J. Panský, J. Karlíková a když zdraví dovolí, tak i kamarádi ze čtyřhry František Just a Milan Rakovický z Brna.

Další akcí, které se veteráni českolipského okresu letos zúčastní, je velký mezinárodní turnaj v maďarských lázních Harkany, na který je přihlášeno zatím 220 veteránů ze sedmi států Evropy. Zde posílí výše jmenované ještě František Bříza z Lokomotivy Česká Lípa.

Martina Krutinová