Po dvou nečekaných porážkách s mužstvy z druhé poloviny tabulky 1. ligy nastoupí muži FBC Česká Lípa v neděli večer na domácí palubovce proti hodně silnému celku. K Ploučnici totiž přijede vedoucí Bivoj Litvínov! Kvůli plné kapacitě českolipské haly a neústupnosti Litvínova se zápas uskuteční zítra až od 20 hodin.

„Věříme, že i přes tuto nezvykle pozdní dobu přijde na ligový šlágr plná hala fanoušků," předesílá manažer klubuŠtěpán Slaný, který na dotaz Deníku, zda po dvou prohrách v řadě nezavládla mezi hráči „špatná nálada", s úsměvem odpověděl: „Ne, mužstvo je v pohodě. Litvínova se nebojíme a očekáváme tvrdý boj."

Aby ne, vždyť oba soupeři vyznávají tvrdé pojetí florbalu, navíc v obou týmech jsou bývalí spoluhráči: vedoucí muž kanadského bodování Daniel Hulič se potkal se Slaným a Motejzíkem v Ústí nad Labem, stejně jako Filip Skořepa, jenž dříve hájil i stejné barvy jako Motejzík, Slaný a Marhan v libereckém FBC.

„Čeká nás vyrovnaný zápas, na který se těšíme, i když to asi bude více boji, než o florbale," předpokládá koučJiří Stožický.„Pozor si musíme dát především na Daniela Huliče, jenž nasbíral už přes třicet kanadských bodů, takže i díky němu je Litvínov oprávněně na čele tabulky," uznává kvalitu soupeře českolipský trenér. těší se na zápas trenér Stožický.

Litvínov má nyní na Českou Lípu náskok sedmi bodů, na svém kontě má však i o zápas více a v případě matematického propočtu a samozřejmě výhry na Bivojem se FBC může dostat na dostřel jednoho bodu.

„Cíl máme jediný: v neděli získat tři body a postupně snižovat náskok rivala na prvním místě, které jsme před týdnem opustili," zdůraznil Štěpán Slaný.

KAM ZA SPORTEM

Sobota 16. listopadu

FOTBAL

Divize mužů: FC Nový Bor - Litol (13.30).

I. B třída: Doksy B/ Jestřebí - Zákupy (13.30, v Jestřebí).

FUTSAL

1. liga mužů: Démoni Česká Lípa - Olympik Mělník (20.30).

VOLEJBAL

1. liga mužů: Lokomotiva Česká Lípa ČZU Praha C (17.00).

Neděle 17. listopadu

FLORBAL

1. liga mužů: FBC BRZDY CZ Česká Lípa - SK Bivoj Litvínov, (20.00, SH Česká Lípa).

FOTBAL

I. B třída: Bukovany - Nová Ves (13.30, UMT v Novém Boru).

FUTSAL

Okresní přebor: třetí turnaj okresní soutěže (9.00, SH Nový Bor).