Tak trochu nemocný volejbal se odehrával v sobotu mezi českolipskou Lokotkou a plzeňskou Slávií. Na soupiskách obou týmů chybělo po třech jménech ze základních sestav a na plac se nakonec postavili i ti, kteří s chřipkou (nebo jiným virovým onemocněním) ještě bojovali. Proto ani jeden zápas nenaplnil očekávanou úroveň střetnutí čtvrtého družstva tabulky s prvním.

Loko Č. Lípa – Slávia Plzeň 1:3 (-13,–22,23,–24)

První utkání nabídlo vesměs vyrovnaný volejbal, i když tomu první set nenasvědčoval. Česká Lípa ho totiž prohrála hladce 13:25. Výkon domácích byl v té chvíli bídný. Nedařilo se jim ve všech činnostech, zejména pak ve hře v poli.

Od druhého setu se sice svěřenci trenéra Konstantina Chocholouše trochu zlepšili a se soupeřem dokázali držet krok, ale to jim nakonec nestačilo. Všechny zbývající sety se rozhodovaly v koncovkách, přičemž Lokomotiva dokázala vyhrát pouze jedinou. „Hráli jsme prostě špatně, hlavně v poli. Nedokázali jsme zvednout ani úplně jednoduché míče,“ shrnul trenér Chocholouš první utkání.

Sestava České Lípy: Martinec, Bajer, Poživil, Macháček, Mašek, Janoušek, libero: Pavlíček; střídali: Javůrek, Čibera.

Loko Č. Lípa – Slávia Plzeň 3:0 (7,14,16)

Už tak dost oslabený kádr Plzně oslabil ještě více před druhým duelem kapitán Petr Kvarda, který jako extraligový rozhodčí musel odjet pískat. Plzeňští se s jeho neúčastí nedokázali vypořádat a druhé utkání už odehráli víceméně z povinnosti.

Jelikož na jejich střídačce nezbyl nikdo na střídání, musel na smeči místo Kvardy nastoupil libero. „To znamenalo velký zásah do hry. Za libero museli totiž zaskakovat na příjmu blokaři,“ řekl po zápase stabilní nahrávač A týmu Josef Perk, který byl v sobotu také ještě nemocný.

V samotném utkání předváděla Lokotka daleko lepší hru než v dopoledním zápase, což přineslo velice hladký průběh. Odevzdaní hosté na možnou druhou výhru brzy rezignovali a domácím podlehli za necelých 50 minut naprosto hladce ve třech setech.

„Pro nás je dnes velkým úspěchem, že jsme vyhráli to první utkání. Za to jsme opravdu rádi. Druhý zápas už jsme víceméně odchodili,“ dodal na závěr náhradní kapitán Plzně Josef Perk.

Sestava České Lípy: Javůrek, Bajer, Poživil, Macháček, Mašek, Čibera, libero: Pavlíček; připraven ke střídání: Janoušek.

V sobotu odjede Lokomotiva k zápasům 27. a 28. kola 2. ligy do Ervěnic. A kvůli probíhajícím virózám se opět předpokládá, že nebude kompletní. „No, asi si budu muset vzít dres…“ předesílá trenér Chocholouš.

Ohlas trenéra

Konstantin Chocholouš (trenér Loko Č. Lípa): Náš výkon v prvním zápase byl hroznej. Kdybychom zahráli o malinko lépe, museli jsme oslabeného soupeře dvakrát porazit. Před druhým zápasem odjel Plzni kapitán a to ji položilo. Hosté špatně přijímali a hráli nebojovně. Myslím, že ten druhý zápas v podstatě vypustili. Takhle snadno bychom je jinak nemohli porazit…
Důležité nicméně bylo, že kluci udrželi koncentraci na hru a zápas dovedli v pohodě k vítězství. Bylo to nejjednodušší vítězství za celou sezonu.