V pátek večer hrají v Kladně, v sobotu se představí v Ervěnicích.

„Kladno je o jednu příčku za námi na sedmém místě, a právě tento zápas je rozhodující v boji o celkové šesté umístění. Kdo tohle utkání vyhraje, bude mít jenom malý krůček k tomu ho udržet," ví trenér České Lípy Konstantin Chocholouš to, že se hraje o účast v play-off.

Pak ale hned dodá: „I když je pravda, že letos je tabulka tak vyrovnaná, že klidně můžeme skončit i na tom nepopulárním devátém místě a hrát jen o udržení."

A co Ervěnice v sobotu?

Jsou jedenácté, a tudíž ještě mají teoretickou šanci skončit na osmém místě, jenže prolínací část pravděpodobně hrát nebudou. Chtějí však bojovat o co nejlepší výchozí postavení před boji o udržení. Doma jsou výrazně silnější, vždyť zde porazily MFF a s týmy ČZU Praha, Budějovic a Dobřichovic prohrály až po pětisetové bitvě, takže ani toto naše utkání asi nebude lehké.

Kádr je v pořádku? Budete mít k dispozici všechny svěřence?

Zraněné hráče nemáme, ale z rodinných důvodů nepojede Šén a v sobotu ani libero Steffan, který bude hrát s libereckou Duklou ve Zlíně.

Jaké jsou tedy nyní podle vás prognózy a vyhlídky vašeho mužstva před posledními čtyřmi zápasy letošní základní části první ligy?

Říkám, tabulka je opravdu velice vyrovnaná. Jistý postup do play off mají jen čtyři družstva, Budějovice, Dobřichovice, MFF a ČZU. Plzeň a Ervěnice už jen teoretickou naději. Z těch zbylých šesti budou hrát play off čtyři týmy a dva o udržení v první lize. My jsme si vybudovali před závěrečnými zápasy dobrou výchozí pozici, ale tu ještě musíme bodově potvrdit dnes a zítra a hlavně příští týden, kdy na domácí palubovce odehrajeme poslední zápasy dlouhodobé části, a to proti Hradci Králové a rezervě Brna.