Bez porážky a ztráty setu procházejí letošním ročníkem 1. ligy juniorů (skupina A) hráči Lokomotivy Česká Lípa. V minulém týdnu přesvědčivě vyhráli zápasy s Jirkovem a s Českými Budějovicemi.

Loko Česká Lípa - VK Jirkov/Ervěnice
3:0 (10,15,15)
3:0 (15,22,13)

Ve čtvrtek 17. listopadu Lokomotiva hrála na domácí palubovce s třetím týmem průběžného pořadí VK Jirkov-Ervěnice. Na toto dvojutkání byli trenérem reprezentace ČR kadetů uvolněni reprezentanti Jan Pavlíček a Jiří Srb. Tým Lokomotivy tak nastoupil v plné sestavě a na výkonu to bylo znát. V sestavě se objevilo pět hráčů, kteří se v loňském roce stali mistry ČR v kategorii starších žáků a kteří tvoří základ sestavy Dukly Liberec v extralize kadetů.

Po druhém utkání s Jirkovem připravili hráči a trenéři překvapení pro hlavního trenéra juniorů Jaroslava Linharta, když mu předali dárky k jeho 75. narozeninám. Zdroj: Deník/Jaroslav MarekHráči Lokomotivy zvládli obě utkání bez ztráty setu a připsali si tak do tabulky plný počet bodů. Po druhém utkání připravili hráči a trenéři překvapení pro hlavního trenéra juniorů Jaroslava Linharta, když mu předali dárky k jeho 75. narozeninám. Hala tedy tleskala nejen vítěznému domácímu týmu, ale i odměněnému trenérovi.

„Naši hráči převyšovali soupeře ve všech činnostech. Dařilo se zejména Martinu Benešovi, Jiřímu Srbovi a Tomáši Hendrichovi. Pochválit je třeba celý tým," říká trenér Jaroslav Lihnart.

Sestava: Srb Jiří, Beneš Martin, Basl Filip, Hendrich Tomáš, Horák David, Rataj Jakub, Novotný Jakub, Beneš Ondřej, Hůla Daniel, Ryšavý Vojtěch. Libero: Pavlíček Jan

VK České Budějovice - Loko Česká Lípa
0:3 (-23,-17,-21)
0:3 (-13,-13,-18)

První liga pokračovala hned v sobotu dalšími dvěma koly, která tým Lokomotivy sehrál na palubovce Českých Budějovic. K tomuto dvojutkání odjížděli Českolipští již bez obou reprezentantů, kteří se museli vrátit na soustředění výběru ČR. I přesto tým nezaváhal a z Českých Budějovic si odvezl plný počet bodů. Tým z České Lípy je jediný v soutěži, který po 14 utkáních neztratil ještě ani jediný set.

„Je to opravdu úctyhodný výkon. Z Budějovic vezeme dvě přesvědčivá, ale obtížná vítězství. Dařilo se zejména Tomáši Hendrichovi. Adamu Jindřichovi a na liberu Ondrovi Benešovi," dodává Jaroslav Linhart.

Sestava: Jindřich Adam, Beneš Martin, Basl Filip, Hendrich Tomáš, Horák David, Rataj Jakub, Novotný Jakub, Hůla Daniel, Ryšavý Vojtěch. Libero: Beneš Ondřej

První volejbalová liga juniorů pokračuje až v sobotu 10. prosince a hráči českolipské Lokomotivy přivítají na domácí palubovce dosud rovněž neporažený tým VK Ústí nad Labem, který patří k favoritům soutěže. Utkání se odehrají ve sportovní hale v Zákupech od 9.00 a 13.00.