Z přihlášených 36 družstev z celé ČR se sem kvalifikovalo nejlepších 32. Ta byla rozdělena podle výkonnosti do 4 skupin (A, B, C, D).

Klání se samozřejmě letos zúčastnilo také družstvo Lokomotivy Č. Lípa. „Naše ambice jsou v letošním roce vysoké, a tak cílem bylo dostat se do první osmičky, tedy do skupiny A,“ předeslal druhý jmenovaný z trenérské dvojice Jaroslav Linhart, Jaroslav Javůrek. Jejich svěřenci nezaváhali, vyhráli všechna tři utkání a zařadili se tak mezi žákovskou volejbalovou elitu ČR.

„V základní skupině jsme obsadili první místo, čímž jsme si zajistili postup mezi šestnáctku nejlepších týmu v republice. A zde naši kluci porazili celek Vysočiny, proto se v prvním kole Českého poháru přestaví ve skupině o první až osmé místo,“ doplnil Jaroslav Linhart.

Úvodní kolo ČP skupiny A proběhne 4. – 5. prosince v České Lípě na ZŠ Lada, kde se kromě domácí Lokomotivy představí týmy Brna, ČZÚ Praha, Komety Praha, Plzně, Ostravy, Č. Budějovic a Odoleny Vody.

Výsledky Lokomotivy
v ČP v Hradci Králové:

VK Č. Budějovice B 2:0 (50:18).
TJ OAAŠ Třebíč 2:0 (50:7)
TJ VK-KCTM Vysočina 2:0 (50:32).

Sestava Č. Lípy: Dominik Ducháč, Adam Hölzl, David Louda, Patrik Šimon, Honza Galabov, Tomáš Kubišta, Petr Zelinka a Marek Hrnčíř. Trenéři: Jaroslav Linhart, Mgr. Jaroslav Javůrek.