Prochladlá palubovka a mrazivé ráno jako by byly předzvěstí tuhých a nelítostných bojů, které doprovázely českolipské ženy při jejich cestě ke dvěma jednoznačným výhrám.

FBC SP Plast Česká Lípa - TJ Spartak Smržovka 9:2 (5:1, 4:0, 0:1)

Utkání začalo ve velkém tempu. Bubáková zužitkovala hned svou úvodní bekhendovou střelu, a otevřela tak skóre zápasu. Smržovka ale s odpovědí dlouho nečekala a na 1:1 srovnala vzápětí po zmatku v českolipské obraně. Česká Lípa ovšem opět odskočila, když ve třetí minutě střelou z dálky zvyšovala Šmídová.

Tempo hry nadále diktovali hlavně „domácí", čtvrtá branka padla o další dvě minuty později, těsně před gólmankou doklepávala Motejzíková. Holky z Lípy soupeřkám nic nedarovaly a nadále těžily z nabytých zkušeností získaných sezónami na špici druhé a účastí v první lize, převaha byla na hřišti očividná, darem jim byly branky Dědkové a znovu Šmídové v poslední čtyřminutovce.

Ani druhá třetina oživení v řadách Smržovky nepřinesla, takže byla jen otázka času, kdy se bude znovu navyšovat skóre. Ve čtvrté minutě našla z rohu Gabrielová nikým nehlídanou Dědkovou, která si před prázdnou brankou věděla rady. O minutu později střelou z půlky hřiště na 7:1 upravovala Mašková.

Nezvykle lehce prostupná obrana Smržovky dovolovala holkám z Lípy takřka vše. Ojedinělé šance na protiútok bezpečně kryla gólmanka Halabalíková. Radost z hattricku mohla slavit v deváté minutě druhé části Dědková, když zavěsila ze strany po pasu Gabrielové. Přesně minutu a půl před koncem ještě na 9:1 trefila Šmídová, což i jí zajistilo hattrickový zápis v historických tabulkách.

Poslední část velké brankové hody nepřinesla, naopak Lípa tuhle část kupodivu „prohrála", jelikož padla pouze jedna branka. Gólový účet zápasu na 9:2 pro Lípu uzavřela hostující Matoušková.

Sestava a body České Lípy: Halabalíková (Eclerová) Slaná (0+1), Šmídová (3+0), Peterová (0+1), Mašková (1+0), Motejzíková (1+0), Dědková (3+1), Bubáková (1+1), Gabrielová (C) (0+4).

FBC SP Plast Česká Lípa - SFBK Frýdlant 9:0 (3:0, 4:0, 2:0)

Rovněž do druhého utkání vlétly českolipské hráčky v plné parádě a během čtyř minut stihly nasázet soupeřkám dvě branky. Ve velkém brankovišti se výborně zorientovalo hned dvakrát po sobě duo Gabrielová Dědková. Brankářka Frýdlantu se měla co ohánět, aby napravila chyby svých spoluhráček. Na dorážku Dědkové na konci první části ale bohužel nestačila, takže si Lípa v pohodě vypracovala tříbrankový náskok.

Bezzubá ofenzíva Frýdlantu a chyby v obraně stály tento celek z nedalekého města další příděl branek v jejich síti. Třetí minuta a gól slaví Šmídová, pátá minuta a trefuje se Dědková, osmá minuta a na 6:0 pro Lípu, a druhým hattrickem během jednoho ligového dne, proměňuje znovu Dědková. Gólmanka Frýdlantu znovu čaruje a oddaluje svůj klub od debaklu. Běží poslední dvě minuty druhé třetiny a míček nakonec končí opět v síti, ze vzduchu do odkryté branky doklepává Motejzíková.

Stav 7:0 se nezdál být zrovna nejlepším výchozím bodem pro posledních třináct minut zápasu, leč Frýdlant nehodlal složit zbraně. Bohužel většina střel z dálky končila v rukavicích Eclerové nebo šla mimo branku. Takže se ke slovu dostala opět jen Lípa. Za zmínku stojí především sólo Maškové z vlastní obranné poloviny zakončené střelou k tyči a čtvrtý hattrick pro Lípu tentokrát pro Gabrielovou. Frýdlant si nevybral nejlepší den a po suverénní jízdě Lípy skončil v utkání bez vstřelené branky.

Sestava a body České Lípy: Eclerová (Halabalíková) Slaná (0+1), Šmídová (1+1), Peterová (0+1), Mašková (1+0), Motejzíková (1+0), Dědková (3+3), Bubáková (0+1), Gabrielová (3+1).

Druhá liga žen Ústeckého a Libereckého kraje.

Dario Becci