Další dva muži zemřeli ve Vinohradské nemocnici na následky rozsáhlých popálenin. Podle neoficiálních informací sloužil byt jako varna pervitinu. Při jeho výrobě se používají také těkavé látky, které zřejmě vybuchly a byt začal velice rychle hořet.

Zjišťují, co tam dělal

Podle Ivany Balákové, tiskové mluvčí českolipské policie, bylo v době výbuchu na místě pět osob. A pouze jeden muž přežil a nyní je už v domácím léčení. Měl popáleniny třetího stupně na dvanácti procentech těla. „Jeho roli nyní vyšetřovatelé posuzují,“ uvedla Ivana Baláková.

Až expertiza potvrdila, že ohořelé tělo patří třicetileté ženě, matce pětiletého děvčátka, které také osudné noci zemřelo.

Čekají na zprávu

Další oficiální informace policie zatím nesdělila. „V kriminalistickém ústavu v Praze zpracovávají závěrečnou zprávu, kterou bychom měli obdržet v nejbližších dnech. Poznatky o požáru zveřejníme až dostaneme závěrečnou zprávu,“ řekla Ivana Baláková.

Kriminalisté případ vyšetřují pro podezření z usmrcení z nedbalosti, za které případnému pachateli hrozí až desetileté vězení, a také pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti, za něž může jít pachatel do vězení až na osm let.