Druhé místo kandidátky obsadila 34letá Kateřina Klikarová, rovněž z Liberce. Třetí místo  patří šedesátiletému Josefu Součkovi, taktéž z liberecké organizace a na čtvrté místo si komunisté zvolili šestašedesátiletého Františka Peška z Jablonce nad Nisou.

Pešek je současně kandidátem KSČM za Jablonecko a Semilsko do senátních voleb. Páté místo na kandidátce přisoudili komunisté čtyřiapadesátiletému Miloši Titovi z Českolipska, šesté obsadil jeho kolega ze stejného regionu, jednapadesátiletý František Chot.

Sedmičkou kandidátky se stal pětačtyřicetiletý Jan Dvořák z České Lípy, osmičkou sedmačtyřicetiletý Josef Adamčík, rovněž z Českolipska a devítkou třiatřicetiletý Lukáš Čížek ze Semilska.

Překvapením je desátá příčka pro bývalého krajského i libereckého zastupitele, čtyřiašedesátiletého právníka Josefa Vondrušku. Ten má totiž za sebou negativní kampaň v médiích, když čelil obvinění z týrání politických vězňů, kterého se měl dopustit za socialismu jako dozorce ve věznici v Mínkovicích. Proces dosud není definitivně uzavřený.

"Je mi jasné, že se budu muset po krajských volbách vzdát místa ředitele záchranné služby. Rád bych se na kraji věnoval zdravotnictví, to je moje parketa. Záleží na tom, jak dopadnou volby a povolební vyjednávání. Jestliže zůstanu jen řadovým krajským zastupitelem, neznamená to, že opustím záchranku. Rád bych tu pracoval dál na pozici záchranáře," řekl Stanislav Mackovík s tím, že do krajského zastupitelstva kandiduje proto, aby záchrance pomohl vylepšit podmínky, za nichž pracuje.

Sám už před několika lety v krajském zastupitelstvu seděl. Musel ale odstoupit, když se stal ředitelem zdravotnické služby. Záchranka patří Libereckému kraji. Krajský zastupitel nemůže podle zákona současně vykonávat manažerskou funkci ve společnosti, kterou vlastní Liberecký kraj. "Záchranku jsem poznal dost detailně. Vím, čím bych jí mohl, když budu v zastupitelstvu, pomoci," doplnil Mackovík.

Volební kampaň budou mít podle krajské předsedkyně Dany Lysákové skromnou a založenou hlavně na každodenním kontaktu s voliči. "Nyní máme osm krajských zastupitelů. Věřím, že prvních deset lidí naší kandidátky se do krajského zastupitelstva dostane, že o dva mandáty na podzim posílíme," řekla Dana Lysáková. Sama na kraj nekandidovala.