Za pár dní se začne areál Vesec otřásat pod náporem hudebních lahůdek. Startuje Benátská noc. Na akci vedle hudebních hvězd dorazí také showman Kazma, který přijal výzvu týmu z Mapy.cz na vozítku Graf Carello objet pět festivalů. A objeví se v relax zoně. Cílem je ukázat k čemu všemu Mapy.cz slouží.

Po svém tuto myšlenku podpoří hvězda internetové televize Stream.cz. Ten se rozhodl, že k přepravě na každý z festivalů, využije elektromobil. A ne ledajaký: „Líbí se mi, že je to nejekologičtější a nejekonomičtější způsob dopravy. Ale tušíte asi, že jít a půjčit si nejnovější model Tesly, by bylo pro nás moc jednoduchý,“ říká Kazma. Celou tour dlouhou 2256 kilometrů objíždí elektromobilem Graf Carello.

FESTIVAL BENÁTSKÁ 2016. Tom Jones.
Nejvýznamnější festival v Libereckém kraji? No přeci Benátská!

Vozítko staré 20 let původně určené seniorům si pořádně vytunil a vyrazil. „S dvacet let starým Graf Carello, který dosahuje maximální rychlosti 10 kilometrů v hodině, to je skutečně výzva. Vzhledem k té rychlosti se vypravím po vedlejších cestách,“ dodává Kazma. Elektromobil, s nímž se na svou pouť vydal, ujede na jedno nabití maximálně 30 kilometrů. Bylo proto zapotřebí mít dobře propracovaný plán cesty.

„A to jsme rozhodně nezanedbali. Jen možná občas u někoho zazvoníme u dveří, když nám dojde šťáva,“ říká showman. Jestli do cíle, kterým je tento týden Vesec u Liberce, dorazí včas, zjistí návštěvníci v relax zóně Seznam.cz. Zde si budou moci mimo jiné dobít telefon nebo brouzdat na internetu. Na zážitky z cesty se fanoušci můžou Kazmy zeptat na baru, kde se chopí role barmana.

Kde se aktuálně Kazma nachází, bude možné zjistit také ze speciální microsite, která k celé roadshow Mapy.cz vznikla. „Celou cestu Kazmy budeme zaznamenávat on-line v naší mapě. Na ní najdou i další zajímavosti a vše spojené s letošní roadshow,“ doplňuje Radim Pařízek, manažer společnosti Seznam.cz.

Paľo Habera a Team na Benátské 2014
Hudební festival Benátská! oslaví čtvrtstoletí. Zahrají velká jména

„Chceme lidem ukázat, co všechno mohou s aplikací Mapy.cz zažít. A to skrze místa a příběhy ambasadorů. Naše Mapy nepoužíváme jenom pro přesun z bodu A do bodu B, ale jako pomocníka, který nám doporučí zajímavá místa v okolí, o kterých jste třeba ani nevěděli. Můžete je objevovat pěšky nebo na kole. Celou zdolanou trasu máte možnost zaznamenat pomocí Stopaře a sdílet ji s přáteli. Navíc k tomu nepotřebujete ani signál, protože aplikace funguje i bez připojení k internetu,“ přiblížil hlavní myšlenku akce Pařízek.