Podle lídra kandidátky, bývalého zimního krále Liberce, primátora Jana Korytáře, vloží nové uskupení do kampaně sumu od půl do maximálně dvou milionů korun.

„Hlavní náklady ponesou na svých bedrech jednotliví kandidáti. Naše kampaň bude skromná, založená na osobním kontaktu s voliči,“ zdůraznil Jan Korytář. Jak doplnil, na kandidátce, kde je zatím jistá jen první trojice, by se měli objevit i někteří současní městští zastupitelé ze Změny pro Liberec. Konkrétní jména, která přicházejí v úvahu, ale lídr Změny neprozradil.

„Vlastně jsme vděční těm, co nás po pěti měsících vlády na liberecké radnici sesadili. Získali jsme tak čas připravit se na krajské volby,“ poznamenal s lehkou ironií Jan Korytář. „Změna je teď silnější. Pokud budeme po volbách sestavovat koalici, jsme poučenější. Nebudeme tolik naivní a důvěřiví,“ podotkl.

Jak doplnil nový krajský předseda Strany zelených Josef Jadrný, po volbách by lidé ze Změny třeba rádi zabrzdili hrozící možnost obnovy těžby, a to nejen uranu, v kraji.

„V kraji zaostává také výstavba infrastruktury,“ upozornil Jadrný. Mezi slabiny nynějšího vedení kraje považuje nové uskupení třeba založení společnosti Silnice LK, optimalizaci školské sítě nebo nákup předražených vlaků Stadler. Hlavním tématem pro Změnu zůstává i nadále boj proti korupci a klientelismu.