Stovky lidí jsou již přihlášeny na další ročník odnože slavné Jizerské 50 s podtitulem Run. Běžecký závod se uskuteční již 3. září.

ZMĚNA ČASU

„Pro pohodlí závodníků jsme pro letošní ročník ČEZ Jizerské 50 RUN upravili časový program," sdělil Tomáš Leixner, mluvčí podniku.

Hlavní změna oproti loňskému ročníku je posun startu hlavního závodu na padesát kilometrů o hodinu a půl později tak, aby i ti, kteří přijíždějí na závod z daleka, nemuseli vstávat v brzkých ranních hodinách a stihli si v klidu před startem vyzvednout startovní číslo. „Ti největší borci z padesátky závodu tak budou dobíhat do cíle až ve chvíli, kdy budou ostatní závodníci na trati a nebudou se tak běžci navzájem sobě plést v cílovém prostoru," doplnil Leixner.

POBĚŽÍ I HEJTMAN?

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta označuje závody Jizerská 50 jako důležité pro propagaci kraje. V zimě se sám legendárního závodu zúčastnil.

„Svou účast na zimní Jizerské 50 bych za závodění neoznačil, doběhl jsem," vzpomněl.

Je odhodlaný přihlásit se i na běžeckou desítku. „Mimochodem, na zimní desítce přislíbily účast v dalším ročníku ministryně Valachová a Šlechtová, tak musím trénovat, aby mě neporazily," doplnil hejtman.