Letos žádné velké investice, jen drobné změny pro větší pohodlí návštěvníků, hlásí před začátkem nové zimní sezóny skiareál Ještěd. Přibude například nová pokladna u centrálního parkoviště, čímž se má zrychlit odbavení lyžařů, nebo dojde k prodloužení pásu v dětském parku o téměř 30 metrů.

I přes minimální novinky ale skiareál věří, že budou návštěvníci spokojeni. Ostatně přispět k tomu mají i ceny skipasů, které zůstávají na stejné úrovni jako loni.

„Ke zdražování nedojde. Nejprodávanější jednodenní skipas pro dospělé přijde stejně jako minulou sezónu na 590 korun," potvrdil ředitel Sportovního areálu Ještěd Jan Svatoš. Místní navíc mohou ušetřit.

V předprodeji budou levnější

Pro Liberečany a lidi z okolí mají na Ještědu jednu dobrou zprávu. „Prvního listopadu začne v městském informačním centru v Liberci předprodej skipasů a koupit půjdou za zvýhodněnou cenu. V některých případech budou levnější téměř o 30%, třeba u vícedenních," prozradil Svatoš.

Hlavně ať svítí slunce

V současné době se v areálu pracuje hlavně na revizích lan, elektroinstalací a letos dojde i na geodetické zkoušky. „To aby se zjistilo, jestli se třeba nepohnuly sloupy," říká ředitel. Pracuje se i na údržbě sedaček, vleků, kotev, sněhových děl. Na zimu bude areál stoprocentně připraven na přelomu října a listopadu.

JEŠTĚD. Příprava na zimní sezónu.

Vloni na Ještěd přijelo na 120 tisíc lidí. „Zima byla jedna z nejdelších v historii, ale na návštěvnosti se to tolik neodrazilo. Vlastně až v závěru, kdy začalo být slunečno. Za leden a únor totiž bylo jen 7 dní, kdy slunce svítilo. A tehdy lidé vyrážejí na lyže nejraději," dodává Svatoš. Zimu plnou slunce si tak přeje i letos.

Ceny skipasů a předprodej:

Nejprodávanější jednodenní skipas:

-dospělý 590 korun

- senioři a junioři 500 korun

- děti 320 korun

V doprovodu dospělého lyžaře

s vlastním skipasem přijde dětský skipas jen na 100 korun

Výhodný předprodej:

- předprodej všech skipasů začne v městském informačním centru 1. listopadu

- ceny vícedenních a sezónních skipasů budou v předprodeji levnější až o 30%, levnější budou i ostatní skipasy