Jedním z lidí, který na inauguraci vyjel, je Oldřich Berný z Liberce. "Oba autobusy jely téměř plné, zájem o cestu byl velký. Abych to viděl, musel jsem vstávat už v 5.45 hodin a vzal jsem si kvůli cestě i dovolenou z práce," popsal natěšený Zemanův fanoušek.

Skupinka z Libereckého kraje zaujala strategické místo poblíž kamer České televize, které mimořádnou událost snímají. Mezi nimi je i Martin Landa z Jablonce. Toho k cestě přesvědčili přátelé.

"Myslím si, že Zeman byl nejlepší prezidentský kandidát a je dobře, že povede i naši zemi. Podle mého byl nejlepší premiér a teď bude i nejlepší prezident," fandí Miloši Zemanovi jablonecký účastník inaugurace.

Za vrchol své práce pro Miloše Zemana považuje svou účast na události Michal Chrást z Turnova. Byl jedním z lidí, kteří Zemanovi pomáhali při prezidentské kampani. "Zemana znám od roku 1999 díky svému otci. Ten se společně s ním seznámil na akci v Kaučuku v Kralupech nad Vltavou," vysvětluje Chrást. Také on vyrazil se zemanovci z Libereckého kraje na inauguraci do hlavního města.

Z nevšedního zážitku byli nadšení. „Inaugurace byla perfektní. Pokud můžu mluvit i za ostatní, také projev Miloše Zemana na nás hodně zapůsobil. Jsou tu s námi přátelé, kteří v prezidentských volbách dali hlas Karlu Schwarzenbergovi a teď po Zemanově projevu říkají, že by si za to nejraději usekli ruku. Ukazuje to, že Miloš Zeman může být prezident, který bude opravdu stmelovat společnost," popsal atmosféru Jaroslav Masopust, krajský předseda SPOZ a přímý účastník inaugurace.