Vše začalo poté, co si dvacetiletý šofér alfy romeo dovolil zatroubit na třiačtyřicetiletého řidiče fordu, který ho měl ohrozit při odbočování. Hned poté se ford na druhé auto nalepil a omezoval ho v jízdě.

Když na světelné křižovatce oba zastavili na červenou, starší z mužů ze svého auta vystoupil a začal se dobývat do vozu mladíka. „Ten se před ním raději uzamkl, a to mimo jiné i proto, že na sedadle spolujezdce seděla jeho přítelkyně, o jejíž bezpečnost se bál," uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

To však agresora rozzuřilo ještě více, začal kopat a bouchat do karoserie. Poté lomcoval s klikou od auta takovou silou, až ji vytrhl a zahodil na chodník. Když na semaforu naskočila zelená, vrátil se ke svému vozu a odjel.

Napadený mladý řidič poté ihned zavolal policisty a nahlásil jim registrační značku řidiče. „Jedná se o muže ze Štětí. Vzhledem k tomu, že nyní autoservis vystavil oznamovateli fakturu za opravu auta na 13 400 korun, překvalifikovali policisté případ z přestupku na trestný čin," dodala mluvčí.