Případ Miroslava Dvořáka se vleče od roku 2009. Půl roku předtím ho začali jeho „kolegové“ z policie odposlouchávat a nechali ho sledovat soukromou bezpečnostní službou.

Následně v roce 2015 odešel od soudu s dvouletou podmínkou se čtyřletým odkladem a zákazem činnosti u policie a státní správy na 6 let. Měl se dopustit zneužití pravomoci úřední osoby, říct si o úplatek, krýt dopravní přestupek tehdejšího náměstka hejtmana Martina Seppa atd.

„Nic z toho není pravda. Vše je komplot a výsledek cílené likvidace mé osoby ze stran příslušníků policie, kteří si na mě záměrně vymýšleli věci, které se nestaly,“ uvedl ve středu před soudem Dvořák s tím, že důvodem měly být jeho odlišné názory na reformu policie a hlavním hybatelem proti jeho osobě měl být údajně tehdejší ředitel krajské policie v Ústí nad Labem Jiří Vorálek.

TVRDÍ, ŽE JE NEVINNÝ. Bývalý šéf policie Miroslav Dvořák tvrdí, že za jeho obviněním stojí komplot z vyšších míst, neboť se jej někteří lidé chtějí zbavit. Jak tvrdí, stal se nepohodlným.
Soud vynese rozsudek nad bývalým ředitelem policie Miroslavem Dvořákem

Dvořák se odvolal i k Nejvyššímu soudu, který konstatoval, že odposlechy, které byly v jeho případě použity, byly nezákonné.

Soudce okresního soudu  v Liberci Richard Skýba přesto Dvořákovu žádost o obnovu řízení zamítl. „Musely by se objevit zcela nové důkazy a ne že se nebudou některé důkazy posuzovat. Navíc z odposlechů se při stanovení trestu nevycházelo,“ uvedl Skýba.

Dvořák proti tomu podal na místě stížnost. Už předtím si stěžoval i na podjatost soudce, tato námitka ale ještě není vyřízena. O tom, zda se proces obnoví tak rozhodne krajský soud.