Onodi je obviněn z toho, že podepsal v letech 2005 a 2006 smlouvy na zakázky za téměř pět milionů korun s údajně spřízněnými firmami z Jablonce nad Nisou, Trutnova a ze Zlína, aniž podle zákona nabídl tyto zakázky více společnostem.

Onodimu hrozí šest měsíců až tři roky vězení, ten však svou vinu odmítá. Ve čtvrtek byli k soudu jako svědci předvoláni zástupci všech tří firem a také několik zaměstnanců základny Grabštejn. Jednatelé firem shodně tvrdili, že zakázky probíhaly standardně a s Onodim se prý znali právě jen jako s partnerem v obchodních jednáních.

Soud také vyslechl některé lidi, kteří v Grabštejně pracovali či stále ještě pracují, například velitele roty, velitele družstva logistiky nebo finanční referentku. Ani oni však svými výpověďmi světlo do případu nevznesli. Nikdo například neuměl odpovědět na dotaz soudce, proč byla jedna smlouva na zakázku uzavřena už dva měsíce před výběrovým řízením.

Soud zatím neví, kdy vynese rozsudek, v případu prý zbývá vyslechnout ještě mnoho svědků.

Onodi již za sebou zkušenost se soudy má. Na konci dubna 2008 dostal u Okresního soudu v Liberci podmíněný trest půl roku vězení se zkušební dobou jeden a půl roku za vydírání mladé ženy. Podle obžaloby si najal ženu na fotografování a nutil ji, aby se při fotografování svlékala, prováděla autoerotické praktiky, svazoval ji a osahával. Hrozily mu až tři roky vězení.

V únoru 2008 pak nastoupil do funkce šéfa jabloneckých městských policistů. Vydržel v ní ale jen tři měsíce.