Někteří se jí omluvili, jiní peníze poslali. Ale na účet podvodníka. Žádosti o půjčky totiž posílal někdo, kdo se ženě naboural do emailové schránky a také na její profily na sociálních sítích.

Policisté případ neoprávněného vstupu do soukromé internetové teprve začínají rozplétat. Žena vše odhalila tento týden v úterý, když se přihlásila na sociální sítě a našla na svém profilu vzkazy od nejrůznějších lidí, kteří reagovali na její žádost půjčku, kterou však ona sama nikomu neposílala. „Z historie komunikace dále vyplynulo, že jejím jménem někdo za účelem zapůjčení peněz i flirtoval.

Žena všem vzkázala, ať jí peníze neposílají, nicméně minimálně jedna platba ve výši 1 000 korun na její údajný účet už odešla a v tuto chvíli nelze vyloučit, že jich bylo víc,“ uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Oznamovatelka také zjistila, že jí někdo přečetl emaily. Policisté už zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou přečinů, a to z neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací a z opatření a přechovávání přístupového zařízení a hesla k počítačovému systému a jiných takových dat. Pachateli hrozí v případě dopadení až jeden rok odnětí svobody.