„Tohle byla legrace za hranou a nedivíme se obžalovanému, že vybublal. Na druhou stranu nemůže píchat nožem, do koho se mu za chce,“ vysvětlila soudkyně Eva Drahotová, proč senát uložil Nusbaumerovi nejmenší možný trest.

Liberecký okresní a krajský soud. Ilustrační foto.
Soud rozhodl. Údajný únosce vyvázl s podmínkou

K nešťastné události došlo loni v červenci v Mimoni v místní hospodě, kde obžalovaný i poškozený, jak bývalo jejich zvykem, popíjeli. Najednou se obžalovaný Zdeněk Nusbaumer zvedl a svého kamaráda Milana Netolického bodl do krku svým „svačinovým“ nožem švýcarského typu.

„Řekli mi, že mi den předtím dal Milan penis do pusy, když jsem usnul u stolu,“ vysvětlil své jednání obžalovaný. „Moc mě to mrzelo. Známe se spoustu let,“ pokračoval. Jak dále uvedl, na samotný čin si nepamatuje. „Když jsem opilý, mívám okno,“ vysvětlil obžalovaný, pro kterého není problém „urazit“ za den až osmnáct „kousků“, a to v kombinaci s tvrdým alkoholem.

„Já jsem mu přirození do pusy nedal. Jen jsem mu jím zamával před obličejem,“ uvedl Netolický na pravou míru události. Podle něj si ostatní „přísedící“ nepovedený žert přibarvili.

Po svém kamarádovi požaduje Netolický odškodné za ušlý zisk. „Dělá to asi kolem osmi stovek,“ vysvětlil. V nemocnici strávil podle jeho slov dva dny, rána si vyžádala několik stehů. „V práci jsem chyběl jen jeden den,“ dodal poškozený. Podle státní zástupkyně Petry Žílové přežil poškozený útok jen díky náhodě. Nusbaumer naštěstí netrefil žádnou důležitou cévu.

Rozsudek není pravomocný, obě strany si nechali lhůtu na odvolání.

Českolipský deník.
KRÁTCE: Na Špičák povede nová cesta. Agresor musel z domu