Podle krajské policejní mluvčí Vlasty Suchánkové se útočník k činu přiznal. Za vraždu mu hrozí až 18 let ve vězení.

„Na základě výslechu a zajištěných důkazů si ve středu v jednu hodinu ráno převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro zločin vraždy. Obviněný mladík je zatím v cele a policejní komisař podá dnes na krajské státní zastupitelství návrh, aby bylo jeho vyšetřování vedeno vazebně," uvedla Vlasta Suchánková.

Tělo pobodaného mladíka našla kolem druhé hodiny poblíž vstupní brány náhodná svědkyně. Krátce poté na místo dorazili záchranáři z posádky v Doksech. „Okamžitě zahájili resuscitaci, ale muž utrpěl zranění neslučitelná se životem, tak mu již nemohli pomoci," uvedl ředitel krajských záchranářů Stanislav Mackovík.

Útočníka zadrželi policisté nedlouho po činu. Následovaly výslechy, při nichž podezřelý mladík popsal kriminalistům, jak k incidentu došlo, a k činu se doznal. „Důvod usmrcení mladíka byl triviální. Hádka o nesplacení několikasetkorunového dluhu," řekla Vlasta Suchánková.

Na hřbitově pracovali kriminalisté velice intenzívně několik hodin. Zajišťovali stopy, důkazy, prováděli fotodokumentaci. Na místě rovněž zajistili vražednou zbraň.

Známými oběti a útočníka, kteří pochází z Doks, tragédie otřásla. „Muselo mu totálně přeskočit. Jezdili jsme spolu na Bitvy pěti armád. Vždycky se vyhýbal konfliktům, bál se jít do hádky," řekl jeden ze skupinky kamarádů ze sídliště na adresu obviněného. Podle jeho slov byl bezproblémový kluk. Stejně jako oběť. „Byl to bomba kluk. Vždycky každému pomohl, stačilo se na něj obrátit," doplnil další. Nikdo z nich nerozumí tomu, jak drobný konflikt mohl přerůst ve vraždu. „Když ale kamarád zabije kamaráda, je to šílenost," kroutili mládenci nechápavě hlavou.