Bylo krátce před jedenáctou večer, když náhodný svědek uviděl nedaleko autobusového nádraží dramatickou scénu. Z okna ve zvýšeném přízemí vypadlo tělo ženy. Ihned nato za ním vyskočil muž, ženu zvedl a odnášel ji pryč.

POLICIE NA NOHOU

Vzápětí se rozjelo policejní vyšetřování. Policie ohledala místo a po mladé ženě vyhlásila rozsáhlé pátrání. Včerejškem skončilo. Dívka byla odpoledne nalezena mrtvá. Informaci potvrdila krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Podle informace ČTK leželo tělo
v nedalekém parčíku.

CO TRAGÉDII 
PŘEDCHÁZELO?

Jak a za jakých okolností žena zemřela, ještě policie nezveřejnila. „Příčinu smrti určí soudní pitva, kterou nařídil policejní komisař," uvedla Suchánková.
Policisté už ale předtím měli podezření, že incident může mít tragickou dohru. Varovali, že se hledaná žena nachází ve vážném ohrožení života. Svědčila o tom mimo jiné řada stop, které vyšetřovatelé našli v bytě. Podle svědků se žena při pádu z okna udeřila do hlavy, na místě činu měla být krev.

TRAGÉDII PŘIHLÍŽELO MALÉ DÍTĚ

V bytě našla policie kromě krvavých stop také pětileté dítě. Chlapce se hlídka okamžitě ujala a převezla jej do dětského zařízení. Policie neuvedla, zda mrtvá žena byla matkou dítěte.

Tísňové volání, že se ve Vaňurově ulici něco děje, přijala policie dvě minuty před jedenáctou hodinou v noci. Podle Suchánkové policie zjistila, že šlo o čtyřiadvacetiletou Ukrajinku Valentynu Poshtak a vyhlásila po ní pátrání, které ukončil nález mrtvé ženy.

PACHATEL JE NA ÚTĚKU

Pravděpodobný pachatel je na útěku. Policie také pátrá po muži, který se v době dramatických událostí měl nacházet poblíž domu
u kontejneru na odpadky.
Smutnou zprávu o smrti Valentyny Poshtak oznámila příbuzným policejní krizová interventka.

ČTĚTE TAKÉ: Muž ženu vyhodil z okna