Přesto, že ji muž doslova držel doma pod zámkem a sebral jí i mobil, nakonec se ženě podařilo zavolat si pomoc a také odhodit stud. Ten jí dosud bránil, aby promluvila o tom, co se děje doma za zavřenými dveřmi.

Násilníka uplynulou neděli policisté vykázali na deset dnů z bytu a stíhají ho pro týrání osoby žijící ve společném obydlí. „Žena vypověděla, že ji manžel opakovaně fyzicky napadal, urážel a vyhrožoval jí zabitím," uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Když manželovi žena oznámila, že se s ním rozvede, svou agresi k ní ještě vystupňoval. Sebral manželce mobilní telefon, zakázal jí kontakt s rodiči a nesměla opustit byt. Nakonec se ženě přeci jen podařilo přivolat policii a na manžela podala trestní oznámení. Za týrání manželky mu nyní hrozí až osmileté vězení.

Že tento případ bohužel není ojedinělý, dokazuje i aktuální kauza z Jablonce nad Nisou. Místní policisté tento týden zadrželi dvaadvacetiletého mladíka, který už dva roky dělá ze života peklo své přítelkyni a matce jejich společné dcery.

„V opilosti svou družku hrubě uráží a bije. Vzal na ni už i kožený pásek, kterým ji bil přes záda a vyhrožoval jí, že ji zabije," uvedla Baláková. Policisté podali na násilníka podnět k jeho vzetí do vazby, a to proto, aby ve svých útocích nepokračoval a aby neovlivňoval svědky.